INRIKES

INRIKES

LRF-rapport: Stor potential för svenskt växtbaserat

“Sluta prata om vego som trend”, skrev näringsfysiologen Linda Bakkman i en krönika i Svenska Dagbladet i höstas. “Vego är det nya normala!”
Ingen har väl missat den gröna vegovåg som har svept över stora delar av världen de senaste åren.

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens på Vallentunaföretaget Yi Pins tofu. Tofu producerad ett par mil från där vi bor?

Isabelle Axelsson, Fridays for Future: “Det enda priset vi vill ha är en framtid”

Det som började med en 15-årings envisa skolstrejk utanför Sveriges riksdag för lite mer än ett år sedan, har nu vuxit till en enorm världsomspännande proteströrelse där ungdomarna har tagit täten. En av dessa ungdomar är Isabelle Axelsson, som på kort tid blivit en frontfigur för svenska Fridays for Future

Snabbmatsjättens veganska “kyckling” gör succé – kommer till Sverige i vår

Den amerikanska snabbmatsjätten KFC har under ett par års tid arbetat med att ta fram ett veganskt kycklingalternativ och har under året genomfört ett antal lyckade försök på flera håll i världen. Nu meddelar kedjans brittiska gren att den veganska imposter-burgaren blir permanent från årsskiftet.

Guide till GEBEN-mat

Att laga och äta god mat kan verkligen bidra till livskvalitet. Men många av oss känner nog ibland att vi inte har tid eller lust för mat just nu. Då vore det fantastiskt om vi bara kunde ta ett typ matpiller som direkt ger kroppen allt den behöver. Men vet ni vad? Nu går det!

Vegotrenden stark i landets skolor

Köttfria dagar, vegonorm och helvegetariska skolor – Mat och Klimat listar årets gröna genombrott i den offentliga sektorn. Vegotrenden är omöjlig att förneka. Köttkonsumtionen har fallit för tredje året i rad och allt fler väljer att kalla sig för vegetarianer eller flexitarianer.

Translate »