INRIKES

INRIKES

Matrester underlättar för småbarnsföräldrar och stärker förskolans ekonomi

På Dalby Hage förskola utanför Uppsala tar man maten på allvar. Maten är lokalproducerad, ekologisk och i säsong. Dessutom har föräldrar möjlighet att köpa överbliven mat för en billig peng.

5 gröna nyheter: juni

Kanada investerar 1 miljard i vego, Spanien stänger hälften av sin kolkraft och EU tar viktigt steg mot att skärpa reglerna kring levandetransporter av djur. Vi har plockat ut 5 nyheter från den gångna månaden.

Opinion: Sluta sponsra matbutikskedjorna

I vår vardag behöver vi livsmedel. Som moderna civiliserade människor är det brukligt att gå till en mataffär och plocka ut varor bland ett enormt utbud som vi sedan tar med hem. Men vilka konsekvenser – osynliga för oss – får detta beteende när vi inte längre har insyn i livsmedelskedjan?

Coop utvecklar ny hållbarhetsdeklaration

Coop har utarbetat ett nytt system för hållbarhetsdeklarationer, där tio hållbarhetskriterier åskådliggörs i ett så kallat spindeldiagram. Detta ska hjälpa kunder att göra mer miljösmarta val i vardagen.

Många positiva bieffekter av att arbeta hemifrån

I dessa tider av restriktioner kring resande är det många fått upp ögonen för det arbete som går att utföra hemifrån. De digitala möten som många under lång tid lyft som alternativ till resor har plötsligt blivit verklighet, vilket i sin tur har lett till minskade utsläpp och trängsel samt mer tid i vardagen.

Nu ökar konkurrensen om matsvinnet

År 2016 lanserades Karma-appen, med konceptet att koppla ihop mat som riskerar att kastas med potentiella kunder. På senare tid har man fått konkurrens av ett par andra appar med liknande upplägg.

Translate »