KRÖNIKOR

KRÖNIKOR

Guide till GEBEN-mat

Att laga och äta god mat kan verkligen bidra till livskvalitet. Men många av oss känner nog ibland att vi inte har tid eller lust för mat just nu. Då vore det fantastiskt om vi bara kunde ta ett typ matpiller som direkt ger kroppen allt den behöver. Men vet ni vad? Nu går det!

75 år av veganism – från Watsons skrivbord till vegonorm

Att bli vegan, att leva helt utan animaliska produkter kan tyckas oöverstigligt för de flesta. Fast egentligen är vi, per definition, redan veganer menar Sailesh Rao – i början av 90-talet en av de unga, smarta indiska it-ingenjörerna

Ägg med gott samvete? Palle Nielsen berättar om familjens slaktfria hönsgård

Dekorerade ägghalvor är det enda animaliska inslaget på vårt julbord. Till och med några som till vardags kallar sig veganer äter av dem. Är det hyckleri, eller resultatet av en annan hönsfilosofi?

Vegansk husmanskost – Vardagsmat för miljontals indier

Det var den amerikanske författaren och vegohistorikern Rynn Berry som upptäckte att Indien, med sin mångtusenåriga vegetariska historia, faktiskt har det mest sofistikerade veganköket i världen.

Olika typer av bönor och linser

Bönorna kan rädda oss – igen

Vad är det som växer och växer utan att kräva någon gödning eller konstgödsel? Som i princip kan odlas överallt?

Svenskar oroar sig för klimatet, men underskattar matens påverkan

Två av tre svenskar är oroade över klimatförändringarna och fyra av 10 uppger att de lever mer hållbart idag än vad de gjorde för ett år sedan.

Translate »