Mat & Klimat

KULTUR

KULTUR

Krönika: Mat, klimat och kärlek

Mat är en form av kärlek, skriver Thomas Ekbom. Så också våra försök att värna miljön och klimatet. Denna omtanke måste vara central i omställningen, bort från kortsiktiga vinster och egennyttiga begär.

Tillgång till mat avgörande – om fred ska uppnås i Sahel

Det finns direkta kopplingar mellan den extrema fattigdomen och konflikterna i Sahelregionen strax söder om Sahara. Det var budskapet vid ett FN-möte som hölls i veckan.

Krönika: Veganska världsdagen – en resa mot en sundare värld

Idag är det Veganska Världsdagen, en dag som kan bli en av framtidens största helg- och festdagar! En dag när vi firar den veganska rörelsens födelse och hyllar alla vackra bönors och grönsakers mångfald, de livgivande sädeskornen och alla färgskimrande frukter med musik, dans, ballonger, veganska tårtor, mat och kalas

The Human Footprint – musikresa om risker och möjligheter

Klimat- och miljökrisen och människans pågående enorma fotavtryck på planeten blir ett vanligare tema för artister och kulturarbetare. Det nyligen släppta albumet ”The Human Footprint” av mångsidige Armand Gutheim och The Feel Harmonic Rockestra är ett bra exempel på det när det gäller musik.

Debatt: Arla på Stureplan – en idyll stöpt i lögner

Jättelika mjölkpaket har placerats ut på olika håll i landet. Det är en del av Arlas senaste reklamkampanj som ska visa på styrkan i den svenska djurhållningen. Debattören och djurvännen Maria Sandblad köper inte den förljugna bild som målas upp av mejerijätten.

Krönika: Omställning i rädslans tidevarv

Vad skulle en konsult till världen kunna göra? Be länderna visa upp sin sårbarhet i stället för sin nationella stolthet? Be ledarna bekänna sig till NA (narcissists anonymous) och erbjuda dem terapeutiska samtal som visar att ödmjukhet och medkänsla leder till mer framgång än aggression?

Translate »