Mat & Klimat

OPINION

OPINION

Ledare: FHM bör avråda från industriköttet – en grogrund för pandemier

Pandemin, och i synnerhet Sveriges hantering av den, har präglat samhällsdebatten under lång tid. Var den svenska linjen ogenomtänkt? Bör myndigheterna rekommendera munskydd eller ej? Hur rustade är vi inför en andra våg?

Debatt: Arla på Stureplan – en idyll stöpt i lögner

Jättelika mjölkpaket har placerats ut på olika håll i landet. Det är en del av Arlas senaste reklamkampanj som ska visa på styrkan i den svenska djurhållningen. Debattören och djurvännen Maria Sandblad köper inte den förljugna bild som målas upp av mejerijätten.

Krönika: Omställning i rädslans tidevarv

Vad skulle en konsult till världen kunna göra? Be länderna visa upp sin sårbarhet i stället för sin nationella stolthet? Be ledarna bekänna sig till NA (narcissists anonymous) och erbjuda dem terapeutiska samtal som visar att ödmjukhet och medkänsla leder till mer framgång än aggression?

Mat och identitet – Hemköps vegonudging väcker starka reaktioner

Butikskedjan Hemköp har lanserat ett nytt bonussystem som ska motivera kunder till mer klimatsmarta val. Varor som frukt, grönt och “veckans vego” ska ge dubbla bonuspoäng medan rött kött ligger kvar på tidigare nivåer. Tilltaget har fått många debattörer på högerkanten att rasa mot vad de ser som “vuxenuppfostran”.

Alla svenska pälsfarmer stoppade? Nej – större än så

Genom att vi fortsatt minska vår köttkonsumtion i Sverige så har vi enbart hittills i år inte bara minskat miljöpåverkan, utan också minskat antalet plågade djur – mer än om alla svenska pälsfarmer stoppats!

Preem drar tillbaka sin ansökan – En delseger för klimatet

Preems beslut om att dra tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt raffinaderi var nödvändigt för att Sverige ska klara sina egna klimatmål – enligt klimatlagen och Parisavtalet. Det är en delseger för klimatet som ger fortsatt energi i den långa kampen för att minska utsläppen.

Translate »