OPINION

OPINION

Liten bönkokarskola

Hemligheten med att lyckas med baljväxter är – koktid, kryddning och kompisar. Det värsta som finns är halvkokta linser eller bönor, värsta exemplet är kalla, färglösa, lite för hårda kikärtor på en salladsbuffé med bleka, otillagade tofutärningar som stark tvåa.

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens på Vallentunaföretaget Yi Pins tofu. Tofu producerad ett par mil från där vi bor?

Så kan klimatrörelsen fortfarande lyckas

Som psykolog försöker jag tänka så realistiskt som möjligt. Tillämpat på klimatfrågan blir jag då tveksam till två ytterligheter om den framtid som väntar oss.

Vad gör förtingligande av vår tillvaro med oss?

Massproduktion och masskonsumtion har debatterats livligt. Det finns en mängd perspektiv på detta som har olika konsekvenser. Men här vill jag enbart se till vad som händer med oss och hur vi värdesätter de olika varorna som vi kan köpa.

Guide till GEBEN-mat

Att laga och äta god mat kan verkligen bidra till livskvalitet. Men många av oss känner nog ibland att vi inte har tid eller lust för mat just nu. Då vore det fantastiskt om vi bara kunde ta ett typ matpiller som direkt ger kroppen allt den behöver. Men vet ni vad? Nu går det!

Regeringen bör stödja en växtbaserad planethälsodiet i offentlig måltidsverksamhet

På klimattoppmötet C40 i oktober i Köpenhamn skrev borgmästare för 14 städer inklusive Stockholm, New York, London och Paris under deklarationen Good Food Cities. Städerna ska senast år 2030 ha implementerat planethälsodieten

Translate »