SENASTE NYHETERNA

Klimat
Niclas Malmberg

WWF:s klimatbarometer visar på stor oro för klimatförändringarna

WWF har i sin så kallade Klimatbarometer undersökt opinion i Sverige i frågor som rör klimat och miljö årligen sedan 2017. Årets undersökning är nu publicerad, och i vanlig ordning ligger klimatfrågan i topp två bland vad svenskar oroar sig mest för, om än i år efter oro för krig.

Hälsa
Douglas Weiberg

Lyx har blivit det nya normala

Nästan varje bil på hela parkeringsplatsen är en lyxbil. Det är som en exposé i självbildsbekräftelse. Mycket få behöver verkligen all den plats, motorstyrka och utrustningsnivå som förväntas av en standardbil idag. Allt med bilen som överstiger ens faktiska behov kan sorteras i kategorierna bekvämlighet, nöje och status, och där har vi definitionen av lyx.

Hälsa
Niclas Malmberg

Insekter på menyn i London

Redan för ett kvartssekel tillbaka fanns insekter på menyn på exotiska Londonrestauranger. Men nu har också Europas första renodlade insektsrestaurang öppnat i den engelska huvudstaden, en restaurang där insekter alltså inte enbart är ett tillgängligt tillbehör vid sidan av, utan den grundingrediens som alla rätter baseras på.

Klimat
Niclas Malmberg

Jordbrukspolitiken – EU-valets viktigaste fråga?

Det är inte bara i Europa som jordbrukare protesterar mot hur villkoren för jordbruk försämras. I februari sköt exempelvis indisk polis tårgas för att stoppa tusentals jordbrukare att demonstrera för minimipriser på skördar.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Gilla detta:

Gilla Laddar in …