SENASTE NYHETERNA

Opinion
Douglas Weiberg

Fyradagars arbetsvecka – nu eller aldrig

De flesta argument som hörs för att införa fyradagars arbetsvecka handlar om effektivitet, bättre balans mellan arbete och fritid och allmänt ökat välmående. De flesta som propagerar för detsamma gör det under förutsättningen att lönen ska förbli oförändrad.

Klimat
Göran Hådén

Extrema åtgärder artsmart?

Vill du veta vilka väldigt långtgående idéer det finns för mer biologisk mångfald, kryddat med spektakulära fakta? Då har du kommit till rätt artikel!

Klimat
Göran Hådén

För sent rädda miljön sedan 1800-talet?

Ny forskning visar att den globala gränsen för hållbarhet när det gäller biologisk mångfald överskreds redan på 1800-talet. Med andra ord, cirka 70 år innan den globala miljörörelsen tog fart. Innebär det att det redan är kört, eller måste vi tillbaka till häst och vagn? Nej, men…

Inrikes
Niclas Malmberg

Energiflexibilitetssystem viktigare än utbyggd elproduktion

Samtidigt som regeringen går vidare med att utlova skattefinansiering av utbyggd kärnkraft, för att möta effekttoppar med ökad elproduktion som mesta delen av tiden inte kommer att kunna bära sina egna kostnader, pekar branschen i en helt annan riktning vid ett Riksdagsseminarium i november.

Energi
Niclas Malmberg

Sant och falskt om plast

Myten om att källsortering inte spelar någon roll, att alla typer av förpackningar ändå bränns tillsammans, fortsätter att vara stark. Och kanske bidrar den till att vi svenskar är dåliga på att lägga plastförpackningar där de ska vara.