

Njutningsbara jordgubbar och smultron fullproppade med nyttigheter
Jordgubbar innehåller järn och rikligt med antioxidanter. I jordgubbar finns även C-vitaminer som ökar produktionen av kollagen, vilket i sin tur skyddar mot UV-strålar från solen.
Jordgubbar innehåller järn och rikligt med antioxidanter. I jordgubbar finns även C-vitaminer som ökar produktionen av kollagen, vilket i sin tur skyddar mot UV-strålar från solen.
För att minska polariseringen i debatten om framtida produktion och konsumtion av kött driver SLU, Oxfords universitet och universitetet i Wageningen gemensamt projektet Framtidens kött, som bland annat lyfter frågan i nio podcasts.
Jag har, liksom många andra som inte äter kött, vant mig vid att ständigt bli ifrågasatt för att jag valt ett köttfritt liv. Vid matbordet med nya människor kan det låta: ”varför..?, är det svårt att..?, får du i dig tillräckligt med..?, saknar du inte smaken av..?”. Personligen har jag ingenting emot att bemöta dessa frågor, då jag mer än gärna upplyser andra om det djurindustrin vägrar att skylta med. Dock kan jag inte påstå att stämningen alltid är på topp efter måltidssamtalet.
Att en kost bestående av mer vegetabilier och mindre kött är bra för både hälsa och miljö råder bred samsyn kring. Men nya studier lyfter fram detaljer som kan vara en ögonöppnare för många.
Kapacitetsbristen i stamnätet från norr till söder har debatterats flitigt de senaste åren. Men stamnätets 15 000 km är varken landets längsta elnät, eller det mest eftersatta. Den stora utmaningen handlar istället om bristerna i de cirka 31 000 km långa regionala elnäten.
Klimat och demokrati fokus i nya barnböcker Fler artiklar av denna författare Klimat och demokrati fokus i nya barnböcker mayo