En röra med klassiska smaker som kryddpeppar, kanel och annat gott. Den är extra god på en skiva kavring eller knäckebröd. Lätt att veganisera och perfekt för ett grönt midsommarbord.
2 portioner (3 dl)
Recept: Vegomagasinet
Vegansk gubbröra – 0,2 CO2e per portion
Vår samarbetspartner Klimato har räknat ut vad en portion vegansk gubbröra släpper ut omräknat till koldioxidekvivalenter.
Enligt WWF:s märkning One Planet Plate bör en genomsnittlig måltid ligga under 0,5 kg per portion för att ligga i linje med de målsättningar som finns i Parisavtalet. En genomsnittlig lunch/middag i Sverige idag ligger på cirka 2 kg CO2e.
Klimato grundades 2018 för att hjälpa restaurangbesökare att minska sina klimatutsläpp genom klimatmärkta menyer och finns idag på över 60 restauranger. De vill vara en brygga mellan forskningen och konsumenten och synliggöra matens klimatpåverkan för en marknad där hållbarhetsaspekten blir allt viktigare. Klimato grundar sina beräkningar på forskningsinstitutet RISE stora databas.
Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.