Mat & Klimat

KULTUR

KULTUR

Klimatböcker för barn

6 av 10 tonåringar är oroliga för klimat och miljö. Vissa blir oroliga eller har frågor i mycket tidigare ålder. Så var finns bra information för barn?

Paris tar strid mot massbilismen – sänker hastigheten och slopar p-platser

I ett försök att råda bukt med stadens dåliga luft har staden sänkt hastighetsgränsen i innerstaden till 30 km/h samtidigt som man slopar hälften av parkeringsplatserna. Förhoppningen är att fler ska välja att gå, cykla eller åka kollektivt.

Nästa generations husdjursfoder – insekter, ärter och odlat muskött?

Våra fyrbenta vänners matvanor leder till allt större påverkan på klimat och miljö, och under pandemin har antalet hushåll med hund och katt ökat dramatiskt. Samtidigt börjar allt fler företag profilera sig inom alternativa proteinkällor som växt- och insektsbaserade foder men även cellbaserat foder i form av odlat “muskött”.

Digital rådgivning ett lyft för kenyanska bönder

Fram till nyligen var potatisodlaren Kimani Mwaniki i Kenya hänvisad till de tips han kunde få från en jordbruksexpert som ibland kom på besök. Numera är rådgivningen bara ett par klick bort i hans mobiltelefon.

Vad äter en minimalist? – Intervju med Hanna Bendz

Musikern och bloggaren Hanna Bendz berättar om sin övergång till minimalism, och hur det präglat hennes matvanor och syn på våra mänskliga behov. Hon ger även sin syn på varför det är så svårt att få till en verklig klimatomställning i dagens samhälle. “Vi förknippar tankekonflikter med att gå vilse”, förklarar hon.

Traditionella rissorter får nytt liv i Indien

Hundratals småbönder i den indiska delstaten Assam har börjat odla flera lokala äldre typer av ris som nästan glömts bort. Nu är målet att nå ut med de nyttigare och allt populärare rissorterna till den välbeställda urbana medelklassen.

KULTUR

简体中文EnglishFrançaisDeutschहिन्दीItalianoPortuguêsРусскийEspañolSvenska