Mat & Klimat

KULTUR

KULTUR

Opinion: Därför räcker inte 99% mental omställning

Ska vi klara klimatet behöver överkonsumtionen försvinna snarast. De flesta är faktiskt positiva till att sänka sin materiella levnadsstandard för miljöns skull och 3 av 4 kan tänka sig köpa färre saker. Så varför händer det inte?

Kommentar: Är USA redo att överge sina burgare?

USA:s befolkning beräknas i genomsnitt äta tre hamburgare i veckan. Frågan är om den annalkande klimatkrisen kan förmå amerikanerna att gå över till vegetariska alternativ i stället, skriver demografen och författaren Joseph Chamie i denna kommentar.

Krönika: Låt Vegandagens budskap prägla ödesmötet i Glasgow!

Den internationella världsvegandagen sammanfaller i år med klimattoppmötet i Skottland. Nu är det viktigare än någonsin tidigare att vi inser situationens allvar och börjar ställa om mot en mer planet- och djurvänlig kost, skriver Maria Sandblad.

Analys: Forskarna underkänner klimatpolitiken

I söndags hade SVT Agenda en över två timmar lång genomgång av klimatpolitiken, där några av landets främsta forskare redogjorde för vad som behövdes på olika områden, vilket sedan riksdagspartiernas klimatpolitiska talespersoner fick kommentera.

Klimatböcker för barn

6 av 10 tonåringar är oroliga för klimat och miljö. Vissa blir oroliga eller har frågor i mycket tidigare ålder. Så var finns bra information för barn?

Paris tar strid mot massbilismen – sänker hastigheten och slopar p-platser

I ett försök att råda bukt med stadens dåliga luft har staden sänkt hastighetsgränsen i innerstaden till 30 km/h samtidigt som man slopar hälften av parkeringsplatserna. Förhoppningen är att fler ska välja att gå, cykla eller åka kollektivt.

KULTUR