En röra med klassiska smaker som kryddpeppar, kanel och annat gott. Den är extra god på en skiva kavring eller knäckebröd. Lätt att veganisera och perfekt för ett grönt midsommarbord.
2 portioner (3 dl)
1/2 dl sojabaserad yoghurt
1/2 dl äggfri majonnäs
1 msk citronsaft
1/4 tsk kryddpeppar
1/4 tsk mald kanel
1/4 tsk mald ingefära
200 g fast tofu, smulad
1 rödlök, finhackad
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad gräslök
Knäckebröd
Salt och vitpeppar
Rör ihop soyghurt, citronsaft, kryddpeppar, kanel och ingefära i en skål.
Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå i minst 10 minuter innan servering.
Vår samarbetspartner Klimatohar räknat ut vad en portion vegansk gubbröra släpper ut omräknat till koldioxidekvivalenter.
Enligt WWF:s märkning One Planet Platebör en genomsnittlig måltid ligga under 0,5 kg per portion för att ligga i linje med de målsättningar som finns i Parisavtalet. En genomsnittlig lunch/middag i Sverige idag ligger på cirka 2 kg CO2e.
Klimato grundades 2018 för att hjälpa restaurangbesökare att minska sina klimatutsläpp genom klimatmärkta menyer och finns idag på över 60 restauranger. De vill vara en brygga mellan forskningen och konsumenten och synliggöra matens klimatpåverkan för en marknad där hållbarhetsaspekten blir allt viktigare. Klimato grundar sina beräkningar på forskningsinstitutet RISE stora databas.
Visited 28 times, 1 visit(s) today
Gilla detta:
GillaLaddar in …
Upptäck mer från Mat och Klimat
Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.