Mat och Klimat

INRIKES

Svenska lupinsuccén skalar upp – vill nå hela landet

Den malmöbaserade startupen Lupinta fortsätter att röna framgångar i vegovågens spår. Företagets svenskodlade lupinfilé finns...

Nya siffror visar: Färre gårdar med djur – men intensivare produktion

Antalet får och nötkreatur på svenska gårdar har minskat de senaste åren, medan värphöns och...

Det våras för alger – “början på en ny industri”

Sverige ska öka sin produktion av hållbar sjömat, det har regeringen slagit fast. Nu satsas...

Krönika: Med veganism och kärnkraft räddar vi klimatet

Effekten av att behålla kärnkraftens andel av elförsörjningen är ungefär jämförbar med att hela befolkningen...

Gudrun Schyman om klimatinitiativet – “Feminism är att värna planeten”

Det pratas allt mer om klimatet - men någon verklig krisinsikt finns där inte. Det...

Go Green letar lösningar för att slippa skicka ärter till Italien tur och retur

Svenskodlade baljväxter skickas till Italien för att kokas och packas - något som äter upp...

Ny studie: Stor skillnad på svenska och importerade baljväxter

Baljväxter förespråkas ofta som ett klimatsmart alternativ till animaliska proteiner som kött och ägg. Men...

Goda förutsättningar att kolinlagringsprojekt blir permanent

Jordbruksmarken har en stor potential att lagra kol, det vet vi. Men hur mycket? Och...

Gilla detta: