Mat och Klimat

INRIKES

Ny modell sänker skollunchens utsläpp med 40 procent – accepteras av eleverna

I en ny avhandling från Karolinska Institutet har en ny metod för hållbara skolluncher tagits...

Stora ersättningar vid virusutbrott – samtidigt koncentreras djurhållningen allt mer

Den svenska djurindustrin har drabbats av flera omfattande virusutbrott vilket tvingat fram massavlivningar och avelsstopp...

Analys: Svensk el fortsätter att tränga ut kolkraft på kontinenten – trots kylan

Några kalla vinterveckor och debatten om svensk elförsörjning är igång igen med full kraft. Det...

Svenska lupinsuccén skalar upp – vill nå hela landet

Den malmöbaserade startupen Lupinta fortsätter att röna framgångar i vegovågens spår. Företagets svenskodlade lupinfilé finns...

Nya siffror visar: Färre gårdar med djur – men intensivare produktion

Antalet får och nötkreatur på svenska gårdar har minskat de senaste åren, medan värphöns och...

Det våras för alger – “början på en ny industri”

Sverige ska öka sin produktion av hållbar sjömat, det har regeringen slagit fast. Nu satsas...

Krönika: Med veganism och kärnkraft räddar vi klimatet

Effekten av att behålla kärnkraftens andel av elförsörjningen är ungefär jämförbar med att hela befolkningen...

Gudrun Schyman om klimatinitiativet – “Feminism är att värna planeten”

Det pratas allt mer om klimatet - men någon verklig krisinsikt finns där inte. Det...

Gilla detta: