Mat och Klimat

INRIKES

Studie: Klimatskatt med återbäring sänker utsläpp – och gynnar jordbrukare

För att ge riktig klimatnytta måste en klimatskatt på livsmedel kombineras med att intäkterna används...

Debatt: Varför pratar inte media mer om den enorma klimatutmaningen?

En viktig energidebatt pågår, men varför pratar vi inte ännu mer om klimatfrågan och varför...

Ny modell sänker skollunchens utsläpp med 40 procent – accepteras av eleverna

I en ny avhandling från Karolinska Institutet har en ny metod för hållbara skolluncher tagits...

Stora ersättningar vid virusutbrott – samtidigt koncentreras djurhållningen allt mer

Den svenska djurindustrin har drabbats av flera omfattande virusutbrott vilket tvingat fram massavlivningar och avelsstopp...

Analys: Svensk el fortsätter att tränga ut kolkraft på kontinenten – trots kylan

Några kalla vinterveckor och debatten om svensk elförsörjning är igång igen med full kraft. Det...

Svenska lupinsuccén skalar upp – vill nå hela landet

Den malmöbaserade startupen Lupinta fortsätter att röna framgångar i vegovågens spår. Företagets svenskodlade lupinfilé finns...

Nya siffror visar: Färre gårdar med djur – men intensivare produktion

Antalet får och nötkreatur på svenska gårdar har minskat de senaste åren, medan värphöns och...

Det våras för alger – “början på en ny industri”

Sverige ska öka sin produktion av hållbar sjömat, det har regeringen slagit fast. Nu satsas...

Gilla detta: