Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Forskargrupp lyckas odla tomater i salt jord

En femtedel av världens åkermark är försaltad, enligt FN, och det är ett problem som...

Människor har alltid ätit kött – hur dåligt kan det egentligen vara?

Våra matvanor påverkar mer än bara oss själva. De påverkar i allt högre grad hela...

Impossible Foods siktar på den viktiga Kinamarknaden

Marknaden för växtbaserade köttsubstitut växer explosionsartat, samtidigt som köttkonsumtionen fortsätter att öka globalt i takt...

Djurens rätt kräver förbud mot hönor i bur

På 1980-talet satt 95 procent av alla hönor i bur för att klara av den...

”Europas Grönaste Stad” tar tag i matfrågan

Den brittiska mediejätten BBC skulle år 2007 förändra Växjö i grunden. De hade bestämt sig...

Ekobacken ger nya möjligheter för nyanlända och sjukskrivna

Det råder skördetider på Östrabo Ekobacke. Jag vandrar upp för sluttningen längs en gammaldags allé...
Visited 54 times, 16 visit(s) today

Gilla detta: