Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Fredspriset till WFP – i en värld där hungern ökar

Årets fredspris går till FN:s livsmedelsprogram, WFP. Det är ett val som hyllas av många...

Debatt: Arla på Stureplan – en idyll stöpt i lögner

Jättelika mjölkpaket har placerats ut på olika håll i landet. Det är en del av...

Krönika: Omställning i rädslans tidevarv

Vad skulle en konsult till världen kunna göra? Be länderna visa upp sin sårbarhet i...

Klimatsmart recept: Havspudding – 0.1 kg CO2e

Det här är en vegofierad laxpudding med läcker lök, morot och fänkål. Riktigt god med...

Svårt att veta vilken sylt som är klimatsmart

Blåbär är nyttiga och goda inslag i den svenska kosten, men påverkan på klimat och...

Megadammar spär på regionala spänningar

I takt med att vi blir allt fler som vill ha allt mer och varken...

Mat och identitet – Hemköps vegonudging väcker starka reaktioner

Butikskedjan Hemköp har lanserat ett nytt bonussystem som ska motivera kunder till mer klimatsmarta val...

Jönköping fredar jordbruksmark för kommande generationer

Befolkningstrycket i många svenska städer har de senaste decennierna medfört att mycket av den bästa...

Forskare lanserar riktlinjer för hållbara jordbruk

Världens jordbruksföretag måste ta ett större ansvar för de miljömässiga och sociala konsekvenserna av sin...

Gilla detta: