Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Birger Schlaug: Vår “kulturs” sätt att slakta en ko…

Vi människor betraktar oss som mer socialt utvecklade än andra arter. Människan kan till skillnad...

Ny anläggning för biokol kan vara på plats i Stockholm 2022

Biokol – kolinlagring med en mängd olika ekosystemtjänster på köpet. Nu arbetar Stockholm Exergi för...

Klimattips: 30 metoder mot matsvinn

Vill du bli expert på att minimera mängden mat du slänger? Här kommer en unik...

När ska Sverige släppa taget om pälsindustrin?

Land efter land förbjuder pälsindustrin, men djurskyddslandet Sverige halkar efter. Hur länge ska det dröja...

Ökat tryck för att införa läskskatt i Sverige

Övervikt och fetma ökar i samhället, något som i sin tur ökar risken att drabbas...

Reformatens kick-off på Trädgården – “Startskottet för nytt matsystem”

På kort tid lyckades Reformaten samla ihop några av Sveriges mest inflytelserika matfigurer för att...

Krönika: Utblick genom två kikare

När man sitter i karantän använder man två kikare. En har ett fokus på kortare...

Klimatberäknade recept: Veganska Morotsjärpar med potatis – 0.1 kg CO2e

Snabba, frasiga, knapriga och lysande gula i färgen. Kan man önska mer? De här får...

Naturbruksskola testar populära proteingrödor – vill minska importberoendet

Kikärtor, amarant och quinoa. Ovanliga grödor i Sverige idag. Men kanske inte framöver, när klimatet...

Gilla detta: