Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

BP antar strategi för att nå netto-noll

År 2000 presenterade BP sin strategi, Beyond Petroleum, för att profilera sig som ett mer...

Ökad klimatmedvetenhet har minskat intresset för ekomaten

Trots Greta-effekt och en ökad medvetenhet om klimatförändringarna minskade konsumenternas intresse för ekologisk mat under...

Liten bönkokarskola

Hemligheten med att lyckas med baljväxter är – koktid, kryddning och kompisar. Det värsta som...

Brittisk välgörenhetsorganisation gör om betesmark till skog

Den brittiska natur- och kulturskyddsorganisationen National Trust har beslutat att konvertera 18,000 hektar betesmark till...

Vegansk Flygande Jacob

En kär gammal klassiker, men gjord på favoriten kikärtor istället. Vår samarbetspartner Klimato har räknat...

Dumpstring – gör klimatet och miljön en tjänst

Varje dag kastar livsmedelsaffärerna stora mängder livsmedel, där bäst före datum har gått ut eller...

Nederländerna vill få bukt med luftföroreningar – betalar grisbönder för att lägga ned

Nederländerna är världens mest gristäta land; lägg ihop Skåne och Småland och du får den...

LRF-rapport: Stor potential för svenskt växtbaserat

“Sluta prata om vego som trend”, skrev näringsfysiologen Linda Bakkman i en krönika i Svenska...

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens...

Gilla detta: