Mat och Klimat

INRIKES

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens...

Isabelle Axelsson, Fridays for Future: “Det enda priset vi vill ha är en framtid”

Det som började med en 15-årings envisa skolstrejk utanför Sveriges riksdag för lite mer än...

Snabbmatsjättens veganska ”kyckling” gör succé – kommer till Sverige i vår

Den amerikanska snabbmatsjätten KFC har under ett par års tid arbetat med att ta fram...

Guide till GEBEN-mat

Att laga och äta god mat kan verkligen bidra till livskvalitet. Men många av oss...

Vegotrenden stark i landets skolor

Köttfria dagar, vegonorm och helvegetariska skolor - Mat och Klimat listar årets gröna genombrott i...

Köttet glöms bort i den klimatpolitiska handlingsplanen

Den 17 december lanserades för första gången en klimatpolitisk handlingsplan för vårt land - ett...

Med miljön i fokus – Intervju med Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström

Kopplingen mellan mat och miljö är något som debatteras allt flitigare i vårt samhälle. Maten...

Djurens rätt kräver förbud mot hönor i bur

På 1980-talet satt 95 procent av alla hönor i bur för att klara av den...

”Europas Grönaste Stad” tar tag i matfrågan

Den brittiska mediejätten BBC skulle år 2007 förändra Växjö i grunden. De hade bestämt sig...

Gilla detta: