Mat och Klimat

MILJÖ

Köttkonsumtionen störtdyker – lägsta nivån på 20 år

Svenskarnas köttkonsumtion minskar för fjärde året i rad sedan toppnoteringen 2016, samtidigt som den inhemska...

Brasilien har försvagat miljölagarna under pandemin

Medan världens blickar varit fokuserade på coronapandemin har Brasiliens regering drivit igenom en mängd lagändringar...

Sverige satsar på sjömatsektorn – vill öka den inhemska produktionen

En mångmiljonsatsning från forskningsrådet Formas ska tiodubbla den svenska sjömatsektorn, göra den mer hållbar och...

Debatt: Dags att ta vetenskapen på allvar – världen behöver mer växtbaserat!

Trots en uppsjö av vetenskapliga rapporter och forskarlarm som uppmanar ett globalt matskifte, står våra...

Växtbaserat fortsätter att öka kraftigt i Europa

Växtbaserade alternativ till mjölk, kött och andra animalier fortsätter att uppvisa en stark tillväxt på...

Massivt matslöseri driver på klimatförändringar

Nästan en femtedel av all mat som köptes in av hushåll, restauranger och butiker i...

Nu kommer den fossilfria e-gödseln – ska göra jordbruket klimatsmart

Idag produceras i stort sett all konstgödsel ur fossila källor, men det kan snart bli...

Studie: Klimatskatt med återbäring sänker utsläpp – och gynnar jordbrukare

För att ge riktig klimatnytta måste en klimatskatt på livsmedel kombineras med att intäkterna används...

Gilla detta: