Mat och Klimat

UTRIKES

Djurindustrins antibiotikamissbruk ökar resistensen – ett hot även vid virusutbrott

Allt fler experter drar kopplingen mellan antibiotikaresistens och risken att dö i covid-19. Det kan...

Minska det globala matsvinnet – längs hela livsmedelskedjan

Många av oss konsumenter är inte medvetna om hur vår mat egentligen produceras. Storskaliga djurfabriker...

Osanitära djurmarknader – ett globalt problem

Pandemin har riktat ett strålkastarljus mot vårt sätt att hantera och använda djur i samhället...

IEA-chefen: Coronakrisen unik möjlighet för omställning

Medan allt fler insjuknar i Covid-19 och världens länder tar till drastiska åtgärder för att...

Klimatberäknade recept: Italiensk påskpaj

Det här är en italiensk påskpaj - Torta Pasqualina - men vi äter den gärna...

Schweiz håller folkomröstning om djurindustrins framtid

Ett totalförbud mot storskalig industriell uppfödning av djur. Det är temat för en schweizisk kampanj...

BP antar strategi för att nå netto-noll

År 2000 presenterade BP sin strategi, Beyond Petroleum, för att profilera sig som ett mer...

Brittisk välgörenhetsorganisation gör om betesmark till skog

Den brittiska natur- och kulturskyddsorganisationen National Trust har beslutat att konvertera 18,000 hektar betesmark till...

Nederländerna vill få bukt med luftföroreningar – betalar grisbönder för att lägga ned

Nederländerna är världens mest gristäta land; lägg ihop Skåne och Småland och du får den...

Gilla detta: