Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Solel och bakterier ger smarta proteiner

En ny typ av proteiner, gjorda med hjälp av solel, bakterier och infångad koldioxid närmar...

Torka – ett hot mot allt fler

Klimatförändringar och överutnyttjade jordbruksmarker driver på de torkor som utgör ett allt större hot mot...

Förnybar el går knackigt på börsen – men nya bolag testar ändå lyckan

Förnybar energi var hett på aktiemarknaden 2020, men under 2021 har intresset för bolag som...

Läckta IPCC-rapporten: Växtbaserat skifte nödvändigt för att rädda miljontals liv

Massutrotning, sjukdomar, extremväder, svält och ekosystemkollaps - det är den framtid som väntar i en...

En majoritet av riksdagens partier vill flytta ut trålgränsen

Alla partier utom Centerpartiet och Socialdemokraterna vill flytta ut trålgränsen för att skydda den biologiska...

Kommunen vill halvera mängden kött i skolan – inom fem år

Allt fler kommuner tar sikte på att minska kött och mejeriprodukter i skolmaten för att...

FN-rapport binder samman klimat och biologisk mångfald

Klimatförändringar och förluster av biologisk mångfald är två av de största hoten världen står inför...

Vegetarisk matjessill – 0.2 kg CO2e

Alla älskar matjessill och få saker doftar och smakar Midsommar så mycket som den. Självklart...

Gilla detta: