Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

75 år av veganism – från Watsons skrivbord till vegonorm

Att bli vegan, att leva helt utan animaliska produkter kan tyckas oöverstigligt för de flesta...

Ägg med gott samvete? Palle Nielsen berättar om familjens slaktfria hönsgård

Dekorerade ägghalvor är det enda animaliska inslaget på vårt julbord. Till och med några som...

Köttet glöms bort i den klimatpolitiska handlingsplanen

Den 17 december lanserades för första gången en klimatpolitisk handlingsplan för vårt land - ett...

Med miljön i fokus – Intervju med Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström

Kopplingen mellan mat och miljö är något som debatteras allt flitigare i vårt samhälle. Maten...

Vegansk husmanskost – Vardagsmat för miljontals indier

Det var den amerikanske författaren och vegohistorikern Rynn Berry...

Forskargrupp lyckas odla tomater i salt jord

En femtedel av världens åkermark är försaltad, enligt FN, och det är ett problem som...

Människor har alltid ätit kött – hur dåligt kan det egentligen vara?

Våra matvanor påverkar mer än bara oss själva. De påverkar i allt högre grad hela...

Impossible Foods siktar på den viktiga Kinamarknaden

Marknaden för växtbaserade köttsubstitut växer explosionsartat, samtidigt som köttkonsumtionen fortsätter att öka globalt i takt...

Gilla detta: