Mat och Klimat

INRIKES

Minska det globala matsvinnet – längs hela livsmedelskedjan

Många av oss konsumenter är inte medvetna om hur vår mat egentligen produceras. Storskaliga djurfabriker...

Ökad klimatmedvetenhet har minskat intresset för ekomaten

Trots Greta-effekt och en ökad medvetenhet om klimatförändringarna minskade konsumenternas intresse för ekologisk mat under...

Dumpstring – gör klimatet och miljön en tjänst

Varje dag kastar livsmedelsaffärerna stora mängder livsmedel, där bäst före datum har gått ut eller...

LRF-rapport: Stor potential för svenskt växtbaserat

“Sluta prata om vego som trend”, skrev näringsfysiologen Linda Bakkman i en krönika i Svenska...

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens...

Isabelle Axelsson, Fridays for Future: “Det enda priset vi vill ha är en framtid”

Det som började med en 15-årings envisa skolstrejk utanför Sveriges riksdag för lite mer än...

Guide till GEBEN-mat

Att laga och äta god mat kan verkligen bidra till livskvalitet. Men många av oss...

Vegotrenden stark i landets skolor

Köttfria dagar, vegonorm och helvegetariska skolor - Mat och Klimat listar årets gröna genombrott i...

Gilla detta: