Mat och Klimat

MILJÖ

Underjordiska p-platser blir odlingsytor – Urban Oasis växlar upp

Kommer en del av framtidens grönsaker odlas inomhus med LED-lampor och cirkulerande vatten istället för...

Hållbart jordbruk kan motverka pandemins effekter

Investeringar i hållbart jordbruk och återställandet av förstörda åkermarker kan bidra till att bygga upp...

Fler vill ta del av Chiles energirevolution

Satsningarna på förnybar energi har fått ett stort genomslag i Chile – och utvecklingen går...

Uppmaningen: Skippa oxfilén till nyår – för regnskogens skull

3 miljoner portioner - så mycket oxfilé konsumerar svenskarna bara under nyårsfirandet varje år. För...

SLU-forskare äter ett år gammal yoghurt – folkbildar om matsvinn

Ingrid Strid, som till vardags forskar om livsmedelssystemets miljöpåverkan vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), har nyligen...

5 Glada Gröna Nyheter – Oktober

IEA har kommit med en jätterapport som visar att solel nu är världens billigaste kraftform...

Vägar mot nollsvält – bistånd och basinkomst?

Antalet undernärda har minskat radikalt sedan 60-talet men den positiva utvecklingen har vänt de senaste...

Färdplan mot fossilfritt lantbruk – Stort fokus på biobränslen

Biopremie, mer stöd till svensk biogasproduktion och uttalade mål för konsumtionsbaserade utsläpp - det är...

Gilla detta: