Mat och Klimat

MILJÖ

Frysfacken lever – gör du?

Så länge vi maximerar löner istället för att korta normalarbetstiden så lär eget ägande fortsätta...

Kan vätgas vara en nyckel till det fossilfria jordbruket?

Maskinerna är tunga och energislukande vilket gör dem svårare att elektrifiera än exempelvis personbilar. Samtidigt...

Fimpar och snus vanligaste skräpet i svenska städer – men fokus på engångsplast

60 ton skräp slängdes felaktigt under en junivecka i Sverige. Av detta skräp var merparten...

Moder matjord del 2: Näring – jordbrukets fundament

Näringstillförseln är avgörande för ett fungerande jordbruk. Men det för också med sig flera svåra...

Ny anläggning för biokol kan vara på plats i Stockholm 2022

Biokol – kolinlagring med en mängd olika ekosystemtjänster på köpet. Nu arbetar Stockholm Exergi för...

Klimattips: 30 metoder mot matsvinn

Vill du bli expert på att minimera mängden mat du slänger? Här kommer en unik...

Reformatens kick-off på Trädgården – “Startskottet för nytt matsystem”

På kort tid lyckades Reformaten samla ihop några av Sveriges mest inflytelserika matfigurer för att...

Naturbruksskola testar populära proteingrödor – vill minska importberoendet

Kikärtor, amarant och quinoa. Ovanliga grödor i Sverige idag. Men kanske inte framöver, när klimatet...

5 Glada Gröna Nyheter – Augusti

Utsläppen från svenskarnas privatkonsumtion fortsätter att minska, alla partier vill skärpa straffen för grovt djurplågeri...

Gilla detta: