Mat och Klimat

MILJÖ

Moder matjord del 3: Att regenerera jordhälsa – alternativa visioner för framtidens hållbara lantbruk

Vad finns det för alternativa vägar framåt för världens matproduktion? Hur ska vi lyckas mätta...

EU:s jordbruksreformer: Gröna framsteg eller greenwashing?

Över 300 miljarder euro stod på spel när ministerrådet och EU-parlamentet samlades på var sitt...

IPES-expert: Krävs mer mångfald i matsystemet

Världens matproduktion är i allt för stor grad inriktad på ett fåtal grödor som ris...

GMO och gensax – Genväg till bättre mat?

Årets nobelpris i kemi tilldelas Emmanuelle Charpentier och Jennifer A Doudna för deras utveckling av...

Mindre butiker ratar tobaksprodukter – men de stora livsmedelskedjorna släpar efter

Den nya tobakslagen från 2019 som innebär att butiker och försäljare själva måste stå för...

Svårt att veta vilken sylt som är klimatsmart

Blåbär är nyttiga och goda inslag i den svenska kosten, men påverkan på klimat och...

Megadammar spär på regionala spänningar

I takt med att vi blir allt fler som vill ha allt mer och varken...

Jönköping fredar jordbruksmark för kommande generationer

Befolkningstrycket i många svenska städer har de senaste decennierna medfört att mycket av den bästa...

Forskare lanserar riktlinjer för hållbara jordbruk

Världens jordbruksföretag måste ta ett större ansvar för de miljömässiga och sociala konsekvenserna av sin...

Gilla detta: