Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Världens våtmarker försvinner oroande fort

Världens våtmarker bidrar med en mängd olika ekosystemtjänster och har en viktig roll i kampen...

Ny studie: Slopat djurjordbruk kan minska de globala utsläppen med två tredjedelar

Om hela världen ställer om till en växtbaserad kost skulle utsläppen av växthusgaser minska med...

Regenerativt jordbruk växer snabbt i Storbritannien efter Brexit

Utträdet ur EU har gjort det möjligt för Storbritannien att föra en egen jordbrukspolitik. Nu...

FN lyfter fram baljväxter som framtidens livsmedel

I veckan uppmärksammade FN internationella baljväxtdagen. Målet är att belysa hur en ökad konsumtion av...

Beslut om krisstöd till jordbruket – sänkt dieselskatt och bidrag till djuruppfödare

Regeringen har presenterat en stödmiljard till jord- och skogsbruket som drabbats hårt av den senaste...

Opinion: Rika måste ta sitt klimatansvar – det är bråttom

Den rikaste tiondelen av världsbefolkningen har en klimatpåverkan som överstiger hållbarhetsgränsen många gånger om. Tre...

Flera köttföretag satsar på växtbaserat – “Står inför en stor omställning”

Vegotrenden är här för att stanna. Nu satsar flera företag som är traditionellt förknippade med...

Biodiversitetsdatabas för livsmedel kompletterar den tidigare Klimatdatabasen

Hur påverkas den biologiska mångfalden av maten vi äter? Det är en fråga som forskningsinstitutet...

Förödande översvämningar allt vanligare i Brasiliens städer

I januari drabbades området runt den sydbrasilianska storstaden Belo Horizonte av kraftiga skyfall – med...

Gilla detta: