Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Rapport: Klimatkrisen ökar risken för matrelaterade sjukdomar

Ett förändrat klimat med högre temperaturer och mer extremväder kan leda till att förekomsten av...

Trålgränsen flyttas ut för att skydda Östersjöns ekosystem

Efter att S ställt sig bakom beslutet står det nu klart att trålgränsen i Östersjön...

Opinion: Därför räcker inte 99% mental omställning

Ska vi klara klimatet behöver överkonsumtionen försvinna snarast. De flesta är faktiskt positiva till att...

Fossila bränslen subventioneras med enorma belopp

Samtidigt som världens politiker diskuterar de åtgärder som krävs för att bemöta klimatkrisen så subventionerades...

WWF slår hål på myten om det hållbara kycklingköttet

Svensk kyckling får rött ljus av Världsnaturfonden i årets köttguide efter att kriterier för klimat...

SLU-forskare kritiserar Jord till bord-strategin: “Innehåller målkonflikter”

I oktober klubbade EU-parlamentet Från jord till bord-strategin. Det är nu EU-kommissionens uppgift att lägga...

Nya studier: Växtbaserat fortsätter att öka kraftigt, men är det tillräckligt?

Allt fler tar medvetna beslut för att minska sin konsumtion av kött- och mjölkprodukter i...

Utvecklingsländer besvikna efter COP26

En stor besvikelse. Det är den samlade bedömningen från många representanter för utvecklingsländer efter Glasgowmötet...

Kon i rummet: Klimatpolitiken blundar för djurindustrin

Två av klimattoppmötets största framgångar var de skärpta målen för metanutsläppen och avskogningen - två...

Gilla detta: