Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Utvecklingsländer besvikna efter COP26

En stor besvikelse. Det är den samlade bedömningen från många representanter för utvecklingsländer efter Glasgowmötet...

Kon i rummet: Klimatpolitiken blundar för djurindustrin

Två av klimattoppmötets största framgångar var de skärpta målen för metanutsläppen och avskogningen - två...

Växtbaserat Sverige: Detta krävs för omställningen till mer vego

Den genomsnittliga tillväxten för växtbaserade livsmedel har de senaste fem åren ökat med 15-30 procent...

Klimatkriser driver på migrationen till Mexiko

Fattigdom, våldsbrottslighet och klimatrelaterade problem gör att mängder av människor lämnar Centralamerika med målet att...

Förlusten av pollinatörer hotar ekosystemen – men lösningar finns

En lösning på bi-krisen är att öka variationen och minska storleken på åkrarna i odlingslandskapet...

MP och V: Sveriges köttkonsumtion måste minska

Genomsnittssvenskens köttkonsumtion har minskat för fjärde året i rad, men ligger fortfarande på ohållbart höga...

Indien överraskar med höjda klimatmål på COP26

Indiens premiärminister Narendra Modi tillkännagav vid COP26 flera nya klimatmål, som går längre än de...

Kommentar: Är USA redo att överge sina burgare?

USA:s befolkning beräknas i genomsnitt äta tre hamburgare i veckan. Frågan är om den annalkande...

Krönika: Låt Vegandagens budskap prägla ödesmötet i Glasgow!

Den internationella världsvegandagen sammanfaller i år med klimattoppmötet i Skottland. Nu är det viktigare än...

Gilla detta: