Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Utmaningen är att kombinera klimat- och miljöperspektiv

”Låt sista älven som brusar i vår natur, brusa alltjämt mellan fjällar och gran och...

Enklare än man tror med “whole foods”!

Det är lättare än många tror att äta växtbaserad ”whole foods” - att äta grönsakerna...

Gör ogräset till mat, och skörda istället för att rensa 

Pollinera Sverige är en plattform som verkar för att uppmärksamma pollineringsfrågan, bland annat genom att...

Kött- och sockerlobbyn styr regeringens livsmedelspolitik

Folkhälsan och miljön i Sverige är starkt beroende av matpolitiken. Men regeringens tillsättning av Livsmedelspolitiska...

Organisationen Skydda skogen kritiserar regeringens skogspolitik

Mat och klimat har tidigare skrivit om hur Sverige och Finland lyckats få EU att...

Vi måste erkänna befolkningsökningens roll i klimatkrisen

Jordens medeltemperatur för de senaste 12 månaderna är den högsta som någonsin registrerats...

Sverige saboterar EU:s skogspolitik

Sverige har under lång tid varit på kollisionskurs med EU:s skogspolitik och dess försök att...

Stort kunskapsglapp hos hållbarhetschefer i livsmedelsindustrin om energieffektivisering

En ny undersökning avslöjar att hållbarhetschefer inom livsmedelsindustrin har ett betydande kunskapsglapp när det gäller...

Naturskyddsföreningen hittar miljögifter i påstått bivänliga växter

Mat och klimat har tidigare lyft hur att antalet bin och andra pollinatörer snabbt minskar...

Gilla detta: