Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ledare: En myt att djur som ska bli mat har det bra

Det finns en myt om uppfödning av djur för att bli kött och mjölkprodukter. Myten...

Fler traktorer kan omvandla det afrikanska jordbruket

En stor majoritet av de afrikanska bönderna arbetar fortfarande manuellt eller med hjälp av dragdjur...

Nytt projekt för morgondagens svenska ärter

Ett nytt växtförädlingsprogram för svenska ärter drar igång för att möta den ökande efterfrågan på...

Hur bryter vi dödläget för svenskodlade baljväxter?

Forskare menar det finns en stor potential att öka den inhemska produktionen, men det krävs...

Studie pekar på växters och svampars vikt

Lösningarna på många stora framtida utmaningar kan finnas bland växter och svampar, enligt en ny...

På resa genom en värld av slöseri – recension av “Svinnlandet”

Andreas Jakobsson har skrivit en bok om dumpstring som är en kombination av handbok och...

Krämig pasta med örtig zucchinikräm – 0.4 kg CO2e

Här kommer en lite spännande rätt som får krämighet från zucchini och grädde. Allt blandas...

Jättelik solpark invigd i Argentina

Nyligen började förnybar el från solparken Cauchari i Argentina att skickas ut i det nationella...

Ny studie: Konventionellt kött bör vara 40 procent dyrare

Kött och andra animalier bör beskattas hårdare för att kompensera för den klimatskada som dessa...

Gilla detta: