Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Vegovågen fortsatt stark i Europa – antalet veganer ökar snabbt

Antalet europeiska veganer fördubblats sedan 2016, och allt fler identifierar sig som flexitarianer. I Sverige...

Lättare att handla närodlat socker till julgodiset

Sedan i oktober är det enkelt att köpa socker som både är ekologiskt och odlat...

Ökad digitalisering kan förvandla Afrikas jordbruk

Situationen för Afrikas bönder skulle kunna förbättras betydligt med hjälp av olika digitala verktyg. Än...

Från blogg till bord – en vegansk coffee table book

Skurupbaserade Thomas Hansson har skapat en vegansk bakbok tillsammans med matkreatörer från hela landet. Smarriga...

Analys: Köttskatt eller ransonering?

Det finns en rad olika skäl att minska köttköpen, och en rad olika sätt att...

Krisen belyser behovet av förändrade livsmedelssystem

Antalet hungrande i världen växer i spåren av coronakrisen. Men det går att skapa en...

5 Glada Gröna Nyheter – November

November månad har bjudit på några tunga klimatnyheter, inte minst på energiområdet. Trots pandemi och...

“Bli bifftarian!” – Nya EU-miljoner till köttreklam

EU-kommissionen har beslutat att satsa nära 40 miljoner kronor på en ny reklamkampanj för europeiskt...

Vad bromsar utvecklingen av det småskaliga jordbruket?

Många forskare och organisationer är överens om det småskaliga jordbrukets fördelar när det kommer till...

Gilla detta: