Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Satsningar på ekojordbruk ska minska Kubas matimport

Fernando Funes startade sitt jordbruk på en övergiven, stenig och torr plats två mil utanför...

Nya siffror visar: Färre gårdar med djur – men intensivare produktion

Antalet får och nötkreatur på svenska gårdar har minskat de senaste åren, medan värphöns och...

Det våras för alger – “början på en ny industri”

Sverige ska öka sin produktion av hållbar sjömat, det har regeringen slagit fast. Nu satsas...

FN lanserar årtionde för havsforskning

FN har utlyst ett årtionde för havsforskning för hållbar utveckling. De hot som mänskliga aktiviteter...

Krönika: Med veganism och kärnkraft räddar vi klimatet

Effekten av att behålla kärnkraftens andel av elförsörjningen är ungefär jämförbar med att hela befolkningen...

Gudrun Schyman om klimatinitiativet – “Feminism är att värna planeten”

Det pratas allt mer om klimatet - men någon verklig krisinsikt finns där inte. Det...

Schysst mat? Ny podd tar sig an det globala matsystemet

Idag släpps den nya podden Schysst Mat, med Anna Tibblin och Sigrid Bárány. En podd...

Go Green letar lösningar för att slippa skicka ärter till Italien tur och retur

Svenskodlade baljväxter skickas till Italien för att kokas och packas - något som äter upp...

Krönika: Chockad av chokladens bakgrund?

Vill du bidra till barnslavar, regnskogsskövling och klimatkrisen? Ät choklad! Vill du äta något som...

Gilla detta: