Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Djurindustrins antibiotikamissbruk ökar resistensen – ett hot även vid virusutbrott

Allt fler experter drar kopplingen mellan antibiotikaresistens och risken att dö i covid-19. Det kan...

Minska det globala matsvinnet – längs hela livsmedelskedjan

Många av oss konsumenter är inte medvetna om hur vår mat egentligen produceras. Storskaliga djurfabriker...

Osanitära djurmarknader – ett globalt problem

Pandemin har riktat ett strålkastarljus mot vårt sätt att hantera och använda djur i samhället...

IEA-chefen: Coronakrisen unik möjlighet för omställning

Medan allt fler insjuknar i Covid-19 och världens länder tar till drastiska åtgärder för att...

GLAD PÅSK eller …?

Påsken är hoppfullhetens högtid; vintern är över, grönskan återvänder, vårblommor och drömmar slår ut...

Klimatberäknade recept: Italiensk påskpaj

Det här är en italiensk påskpaj - Torta Pasqualina - men vi äter den gärna...

Den enes död den andres bröd …

Jag minns så väl hur ledsen jag var, och hur mamma försökte trösta mig när...

Schweiz håller folkomröstning om djurindustrins framtid

Ett totalförbud mot storskalig industriell uppfödning av djur. Det är temat för en schweizisk kampanj...

Naturen slår tillbaka

Det är vårt i grunden ohållbara förhållningssätt till djuren, naturen och vår gemensamma livsmiljö som...

Gilla detta: