Mat och Klimat

INRIKES

Solel och bakterier ger smarta proteiner

En ny typ av proteiner, gjorda med hjälp av solel, bakterier och infångad koldioxid närmar...

Förnybar el går knackigt på börsen – men nya bolag testar ändå lyckan

Förnybar energi var hett på aktiemarknaden 2020, men under 2021 har intresset för bolag som...

En majoritet av riksdagens partier vill flytta ut trålgränsen

Alla partier utom Centerpartiet och Socialdemokraterna vill flytta ut trålgränsen för att skydda den biologiska...

Kommunen vill halvera mängden kött i skolan – inom fem år

Allt fler kommuner tar sikte på att minska kött och mejeriprodukter i skolmaten för att...

Sveriges enda sockerbruk mångmiljonsatsar för klimatet

Klimatsmart och närodlat socker på butikshyllorna? Det är målet när Örtofta sockerbruk genomför nya klimatsatsningar...

Studie visar: Maten större ohälsofaktor än alkohol

Maten är en större riskfaktor än alkohol och droger i Sverige. Dels äter vi för...

Klimatskatt på animalier minskar utsläppen med en tiondel

I forskningsrapporten Effekter av en klimatskatt på livsmedel visar tre SLU-forskare att en klimatskatt på...

Antibiotikamärkning på kött utreds – “folkhälsa står mot frihandel”

Snart kan det bli aktuellt med antibiotikamärkning av köttprodukter på butikshyllorna. Regeringens utredning är ett...

Gilla detta: