Mat och Klimat

INRIKES

Sveriges enda sockerbruk mångmiljonsatsar för klimatet

Klimatsmart och närodlat socker på butikshyllorna? Det är målet när Örtofta sockerbruk genomför nya klimatsatsningar...

Studie visar: Maten större ohälsofaktor än alkohol

Maten är en större riskfaktor än alkohol och droger i Sverige. Dels äter vi för...

Klimatskatt på animalier minskar utsläppen med en tiondel

I forskningsrapporten Effekter av en klimatskatt på livsmedel visar tre SLU-forskare att en klimatskatt på...

Antibiotikamärkning på kött utreds – “folkhälsa står mot frihandel”

Snart kan det bli aktuellt med antibiotikamärkning av köttprodukter på butikshyllorna. Regeringens utredning är ett...

Upprop för mer vego i Göteborgs skolor – få kommuner har siffersatta mål

Ett medborgarförslag om minskat kött i stadens skolor har nått de 200 underskrifter som krävs...

Med Centerpartiet i kommunledningen minskar ekomaten

Andelen ekologisk mat som köps in till offentlig sektor minskar för första gången sedan mätningarna...

Debatt: Stoppa storföretagens stämningar

De så kallade frihandelsavtalen handlar mer om maktförskjutning än handel. Ska vi kunna ha en...

Återhämtning efter bottentrålningsförbud går snabbt – men inget förbud i sikte

Mat & Klimat har tidigare lyft de enorma problem som bottentrålning orsakar, både vad gäller...

Krav på ursprungsmärkning av kött på restauranger snart verklighet

Snart kan kravet på ursprungsmärkning av kött även komma att gälla för restaurangbranschen. Förslaget välkomnas...

Gilla detta: