Mat och Klimat

MILJÖ

Pantsystem för take-awayförpackningar växer fram

Engångsförpackningarna i restaurangbranschen blir allt fler, samtidigt som återvinningsgraden är låg. Det vill stockholmsbaserade &Repeat...

Salt och plast drabbar värdefulla odlingsmarker

Problemen med att stora delar av världens odlingsmarker drabbas av för höga salthalter och förorenas...

Oslo gör vegetariskt till standard vid offentliga tillställningar

Det rödgröna styret har beslutat att all mat som serveras vid offentliga evenemang ska vara...

WWF trycker på riksdagspartierna för att minska övergödningen i Östersjön

Det finns en stor potential att förbättra Östersjöns hälsa genom ett mer cirkulärt jordbruk och...

Lista: De mest spelade miljölåtarna

Miljön är grunden för allt annat och centralt för många människors livskvalitet, så här följer...

“Klimatkvitton” på matbutiker ger resultat – Stor ökning av växtbaserat

Den norska e-matkedjan Oda ser ett kraftigt ökande intresse för grönsaker och växtbaserat sedan de...

Naturmark omvandlas till odlingsytor i en oroväckande fart

Under de senaste 20 åren har en miljon kvadratkilometer av jordens tidigare skogar och savanner...

Prisat stadsodlingsprojekt blir permanent – “enorm outnyttjad potential”

Stadsbonden Klara Hansson har tilldelats hållbarhetspriset 100% Cirkulärt för sitt arbete med en ekologisk stadsodling...

Köttindustrin orsakar över hundratusen dödsfall i Kina och USA – varje år

Kinas skenande köttkonsumtion har lett till farligt höga halter av partiklar och kväveföroreningar i luften...

Gilla detta: