Mat och Klimat

MILJÖ

Mangroveskogar – en hotad resurs i kampen mot klimatkrisen

Världens mangroveskogar är viktiga barriärer mot cykloner och lagrar stora mängder koldioxid – men de...

Danmarks regering rekordsatsar på växtbaserat

Nyligen klubbade den danska regeringen ett nytt lantbrukspaket som ska få ned utsläppen från jordbrukssektorn...

Namnbyte till trots, Lundin exploaterar nya oljefält i Nordsjön

Lundin Energy har påbörjat ny oljeutvinning utanför Edvard Griegfältet i Norge. Ett beslut präglat av...

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt Graden av exploatering av landets jordbruksmark har...

Vattenbrist en källa till ökande konflikter i Mexiko

Nästan hälften av Mexikos vattenkällor är belägna i områden som bebos av landets ursprungsbefolkningar. I...

Kommentar: Fossilindustrin vädrar morgonluft när elpriser stiger

Den senaste tidens höga elpriser i Europa har lett till att energibolaget Uniper tagit det...

Matföretag uppmanas agera i linje med utvecklingsmålen

Världens livsmedelsföretag måste agera för att matproduktionen ska bli mer hållbar och rättvis. Det konstateras...

Matsvinnshjältarna på Sopköket trotsade pandemin – “fick lägga om verksamheten helt”

Sopköket tar tillvara matsvinn från livsmedelsbutiker och producenter, och gör om det till smarrig mat...

Klimatkrisen når matbordet – flera rapporter varnar för växtsjukdomar och minskade skördar

Inför FN-toppmötet om världens matsystem har det kommit en rad olika vetenskapliga rapporter som varnar...

Gilla detta: