Mat och Klimat

MILJÖ

Återhämtning efter bottentrålningsförbud går snabbt – men inget förbud i sikte

Mat & Klimat har tidigare lyft de enorma problem som bottentrålning orsakar, både vad gäller...

Ny studie: Luftföroreningar från djurjordbruket leder till tusentals förtida dödsfall i USA

Enligt en ny amerikansk studie, publicerad i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences...

Kenya: Nya regenerativa jordbruksmetoder ger bönder hopp

Genom ett pilotprojekt har bönder i två av Kenyas torra regioner fått lära sig nya...

Krav på ursprungsmärkning av kött på restauranger snart verklighet

Snart kan kravet på ursprungsmärkning av kött även komma att gälla för restaurangbranschen. Förslaget välkomnas...

Trots luftiga stall och moderna hjälpmedel – kor gladare utomhus

De framsteg och förbättringar som gjorts för korna i inomhusmiljö har fått flera stora aktörer...

Vegotest: Närproducerad och vegansk hudvård

Lokalproducerat med hjärta och kärlek i produkterna, och med det naturliga i fokus. Låter härligt...

Zimbabwe: Skadeinsekter bekämpas med naturliga fiender

En invasiv typ av fruktflugor har blivit allt vanligare i södra Afrika – och effekterna...

Minskade metanutsläpp: en lågt hängande frukt i den globala klimatkampen

Att minska utsläppen av metan är bland det mest kostnadseffektiva som världssamfundet kan göra för...

Ny studie: Plöjningsfritt jordbruk kan minska klimatpåverkan med 30 procent

Att undvika plöjning och liknande jordbearbetning skulle kunna minska jordbrukets klimatpåverkan globalt med upp till...

Gilla detta: