Mat och Klimat

MILJÖ

Solel och bakterier ger smarta proteiner

En ny typ av proteiner, gjorda med hjälp av solel, bakterier och infångad koldioxid närmar...

Torka – ett hot mot allt fler

Klimatförändringar och överutnyttjade jordbruksmarker driver på de torkor som utgör ett allt större hot mot...

Läckta IPCC-rapporten: Växtbaserat skifte nödvändigt för att rädda miljontals liv

Massutrotning, sjukdomar, extremväder, svält och ekosystemkollaps - det är den framtid som väntar i en...

En majoritet av riksdagens partier vill flytta ut trålgränsen

Alla partier utom Centerpartiet och Socialdemokraterna vill flytta ut trålgränsen för att skydda den biologiska...

Kommunen vill halvera mängden kött i skolan – inom fem år

Allt fler kommuner tar sikte på att minska kött och mejeriprodukter i skolmaten för att...

FN-rapport binder samman klimat och biologisk mångfald

Klimatförändringar och förluster av biologisk mångfald är två av de största hoten världen står inför...

Risk att agroekologin utarmas – “industriella matsystemet måste förändras”

FN:s kommitté för global matsäkerhet, CFS, införde nyligen rekommendationer om satsningar på så kallad agroekologi...

Klimatförändringar får kenyanska småbönder att sälja sin mark

För Kenyas småskaliga bönder innebär översvämningar, torkor och värmeböljor att skördar och boskap riskerar att...

Gilla detta: