Mat och Klimat

MILJÖ

Vegotrenden stark i landets skolor

Köttfria dagar, vegonorm och helvegetariska skolor - Mat och Klimat listar årets gröna genombrott i...

75 år av veganism – från Watsons skrivbord till vegonorm

Att bli vegan, att leva helt utan animaliska produkter kan tyckas oöverstigligt för de flesta...

Ägg med gott samvete? Palle Nielsen berättar om familjens slaktfria hönsgård

Dekorerade ägghalvor är det enda animaliska inslaget på vårt julbord. Till och med några som...

Med miljön i fokus – Intervju med Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström

Kopplingen mellan mat och miljö är något som debatteras allt flitigare i vårt samhälle. Maten...

Människor har alltid ätit kött – hur dåligt kan det egentligen vara?

Våra matvanor påverkar mer än bara oss själva. De påverkar i allt högre grad hela...

Impossible Foods siktar på den viktiga Kinamarknaden

Marknaden för växtbaserade köttsubstitut växer explosionsartat, samtidigt som köttkonsumtionen fortsätter att öka globalt i takt...

”Europas Grönaste Stad” tar tag i matfrågan

Den brittiska mediejätten BBC skulle år 2007 förändra Växjö i grunden. De hade bestämt sig...

Ekobacken ger nya möjligheter för nyanlända och sjukskrivna

Det råder skördetider på Östrabo Ekobacke. Jag vandrar upp för sluttningen längs en gammaldags allé...

Gilla detta: