Mat och Klimat

MILJÖ

Ägg med gott samvete? Palle Nielsen berättar om familjens slaktfria hönsgård

Dekorerade ägghalvor är det enda animaliska inslaget på vårt julbord. Till och med några som...

Med miljön i fokus – Intervju med Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström

Kopplingen mellan mat och miljö är något som debatteras allt flitigare i vårt samhälle. Maten...

Människor har alltid ätit kött – hur dåligt kan det egentligen vara?

Våra matvanor påverkar mer än bara oss själva. De påverkar i allt högre grad hela...

Impossible Foods siktar på den viktiga Kinamarknaden

Marknaden för växtbaserade köttsubstitut växer explosionsartat, samtidigt som köttkonsumtionen fortsätter att öka globalt i takt...

”Europas Grönaste Stad” tar tag i matfrågan

Den brittiska mediejätten BBC skulle år 2007 förändra Växjö i grunden. De hade bestämt sig...

Ekobacken ger nya möjligheter för nyanlända och sjukskrivna

Det råder skördetider på Östrabo Ekobacke. Jag vandrar upp för sluttningen längs en gammaldags allé...

Vi borde genast ta fram en budget för jordens resurser!

I dagens samhälle är vi så bra på ekonomi. Vi räknar på det mesta; hur...

Svenskar oroar sig för klimatet, men underskattar matens påverkan

Två av tre svenskar är oroade över klimatförändringarna och fyra av 10 uppger att de...

Gilla detta: