Mat och Klimat

UTRIKES

Internationellt vegobolag satsar på Oumph! – “fördubblad produktion”

Den svenska vegosuccén Oumph! köptes förra året av företagsgruppen LIVEKINDLY Co, som även äger varumärken...

Hårdkokt och växtbaserat – WunderEggs närmar sig lansering

Det är det texasbaserade företaget Crafty Counter som ligger bakom det som ska bli världens...

Traditionella rissorter får nytt liv i Indien

Hundratals småbönder i den indiska delstaten Assam har börjat odla flera lokala äldre typer av...

Chile: Satsning på solenergi har förändrat livet på landsbygden

En satsning på solenergi har förändrat livet för befolkningarna i flera byar i norra Chile...

Sämre skördar på grund av extremvärmen i Nordamerika

En av de långsiktiga effekterna av sommarens extrema temperaturer i Nordamerika är kraftigt försämrade skördar...

Miljögrupper rasar mot kanadensiskt oljebolag – hotar ekosystemen i södra Afrika

Omvärlden måste agera för att stoppa ett kanadensiskt bolags planer på att utvinna olja i...

Argentina förbjuder laxodling – första landet i världen

I juli skrev politikerna i den argentinska provinsen Tierra del Fuego under en unik lag...

AP-fonderna tillbakavisar kritiken – “påverkar i rätt riktning”

AP-fonderna har länge kritiseras för bristande miljöhänsyn med bland annat miljardinnehav i kött- och fossilbolag...

Vattenlagring ökar tillgången på mat i Centralamerika

I Centralamerikas torra regioner är vattenbristen ett ständigt problem – vilket försvårar matproduktionen för miljontals...

Gilla detta: