Mat och Klimat

UTRIKES

Ny rapport: Vegbranschen boomar i coronatider

Vegsektorn ser ut att bli en av få vinnare i det svåra ekonomiska läge som...

Luftföroreningar kan bidra till ökad dödlighet i covid-19

Flera studier pekar på att risken att dö i covid-19 är högre i regioner med...

Djurindustrins antibiotikamissbruk ökar resistensen – ett hot även vid virusutbrott

Allt fler experter drar kopplingen mellan antibiotikaresistens och risken att dö i covid-19. Det kan...

Minska det globala matsvinnet – längs hela livsmedelskedjan

Många av oss konsumenter är inte medvetna om hur vår mat egentligen produceras. Storskaliga djurfabriker...

Osanitära djurmarknader – ett globalt problem

Pandemin har riktat ett strålkastarljus mot vårt sätt att hantera och använda djur i samhället...

IEA-chefen: Coronakrisen unik möjlighet för omställning

Medan allt fler insjuknar i Covid-19 och världens länder tar till drastiska åtgärder för att...

Klimatberäknade recept: Italiensk påskpaj

Det här är en italiensk påskpaj - Torta Pasqualina - men vi äter den gärna...

Schweiz håller folkomröstning om djurindustrins framtid

Ett totalförbud mot storskalig industriell uppfödning av djur. Det är temat för en schweizisk kampanj...

Gilla detta: