Väldigt gott och lättlagat. Kala Namak är gott till rätter med havregrädde. Brukar använda gul lök som steks lätt innan grädde tillsätts.
RECEPT
Scrambled Tofu – Ett djurvänligt och hälsosamt alternativ till ägg
Jag har ett litet gäng höns hemma på tomten som jag tycker oerhört mycket om. De går runt och pickar på gräsmattan hela dagarna och kommer fram för att äta ur handen när man erbjuder deras favoritföda: solroskärnor. De är fantastiskt söta och mysiga djur som förtjänar att leva sina liv i frihet. Tyvärr är verkligheten en helt annan för de miljontals höns som lever i äggindustrin, där djur ses som produkter snarare än levande varelser.
Höns i äggindustrin tvingas leva under oetiska förhållanden och vad många inte vet är att miljontals tuppkycklingar avlivas årligen eftersom de inte anses vara ”lönsamma”. Det här är en industri som jag verkligen inte vill stötta – inga djur ska behöva ha det så.
Dessutom är ägg inte heller någon vidare hälsosam föda. De saknar helt fibrer, något vi alla bör äta mer av, och är i stället fulla av mättat fett och kolesterol, sånt där som inte bidrar till en god hälsa.
Så varför inte testa detta fantastiska recept på scrambled tofu istället? Det är väldigt gott, lätt att laga och helt fritt från de nackdelar som ägg medför! Dessutom man kan göra så många olika spännande rätter på denna enkla, smaklösa, vita klump!
Fördelarna med tofu – En näringsrik och hållbar proteinkälla
Tofu är inte bara otroligt mångsidigt i matlagning utan också en riktig näringsbomb. Det är gjort på sojabönor och är en komplett proteinkälla, vilket innebär att det innehåller alla de essentiella aminosyror som kroppen behöver.
Hälsofördelar:
Miljöfördelar:
Mångsidighet i köket:
Tofu är som en kameleont i matlagningen – den kan ta upp smaker från kryddor och marinader, vilket gör den perfekt för allt från scrambled tofu och grytor till efterrätter och smoothies.
Här kommer ett perfekt frukostförslag med just tofu som huvudingrediens!
Scrambled tofu med gurkmeja och Kala Namak
Ingredienser (för 2 portioner):
Instruktioner:
Njut av en frukost som är lika god som den är snäll mot djur, miljö och din hälsa! 🌱✨
Väldigt gott och lättlagat. Kala Namak är gott till rätter med havregrädde. Brukar använda gul lök som steks lätt innan grädde tillsätts.
SvarPrenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.
Ett svar på ”Recept Scrambled Tofu – Ett djurvänligt och hälsosamt alternativ till ägg”
Väldigt gott och lättlagat. Kala Namak är gott till rätter med havregrädde. Brukar använda gul lök som steks lätt innan grädde tillsätts.