Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Välj ekologiskt snabbkaffe från Brasilien utan mjölk

Mot bakgrund av att vi svenskar är storkonsumenter av kaffe - hela 7,2 kg per...

Så kan minskat matsvinn på åkern öka odlarens lönsamhet

Matsvinn uppstår i alla led från jord till bord. Svinnet i butiker, restauranger och i...

Multinationella livsmedelsbolag ger hopp om storskalig övergång till regenerativt jordbruk

Inför Cop27, FN:s klimattoppmöte i Egypten, kommer argumentationshjälp från oväntat håll: multinationella livsmedelsföretag som Bayer...

Veganska Världsdagen påminner oss om vår tragiska relation till djurriket

Jag har, som av en osynlig hand, fått en ny bakgrundsbild till ”skrivbordet” i min...

Odlat kött laddad politisk fråga – men draghjälpen kan komma från rymden

Frågan om att EU behöver stötta utvecklingen av odlad kött har under året lyfts i...

Bidens exekutiva order ger skjuts åt gröna proteiner 

USA:s president Joe Biden har i september undertecknat en exekutiv order om att prioritera bioteknik...

Vindkraften kan ge nytt liv till Östersjön – genom vätgas

Syreskulden i Östersjön är i år den största sedan mätningarna påbörjades 1970. Med syreskuld menas...

Fyra möjliga globala framtider

"Framtiden är alltid oviss, idag kanske mer än tidigare. Trots det är det viktigt att...

Myt om krav på klimatnyheter i SVT fortsätter att spridas

Sociala medier har påverkat vårt samhälle på många sätt, på gott och ont. En av...

Gilla detta: