Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Klimatsmarta menyer får stor effekt på köttkonsumtionen

Med hjälp av små förändringar på restaurangmenyer kan man åstadkomma stor skillnad. Det kan handla...

Förorenade kemikalier hotar Vättern

Köldmedierna i nya kylar, frysar och luftkonditioneringsanläggningar skulle vara mer miljövänliga. Men nu visar en...

Sveriges första kommersiella proteinfabrik invigs i Bjuv

Merparten av baljväxterna vi konsumerar är importerade, men nu har landets första kommersiella proteinfabrik startat...

Lång torka kan slå hårt mot Latinamerikas skördar

En långvarig torka kan leda till kraftigt minskade skördar i de största latinamerikanska jordbruksländerna Brasilien...

Läckage av antibiotika också en klimatfråga

Överdriven antibiotikaanvändning i exempelvis djurindustrin är inte bara en fråga om hälsa, djurvälfärd och lokala...

Fågelinfluensan fortsätter att skapa problem i stora delar av världen

Varianter av högpatogent fågelinfluensavirus fortsätter att spridas och orsakar dödlighet och tvingar fram massavlivningar i...

Pantsystem för take-awayförpackningar växer fram

Engångsförpackningarna i restaurangbranschen blir allt fler, samtidigt som återvinningsgraden är låg. Det vill stockholmsbaserade &Repeat...

Klimatet får allt fler svenskar att välja bort kött

Andelen veganer och vegetarianer i Sverige har aldrig varit så hög, visar en ny undersökning...

Salt och plast drabbar värdefulla odlingsmarker

Problemen med att stora delar av världens odlingsmarker drabbas av för höga salthalter och förorenas...

Gilla detta: