Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Solceller och odling i lyckad kombination – Först i Sverige

Med rätt planering kan solceller fungera som ett utmärkt och smart inslag i odlingslandskapet. I...

Klimatkrisen det största hälsohotet enligt WHO

Varje år dör över 13 miljoner människor i världen på grund av miljöfaktorer som hade...

Med livsstilsförändringar kan vi klara 1.5-gradersmålet

Hur mycket kan vi egentligen konsumera om vi ska klara klimatmålen? Ett försök till svar...

Afrikas vattenproblem riskerar att förvärras ytterligare

Vattenbristen i Afrika riskerar enligt experter att förvärras ytterligare i framtiden. Redan i dag tvingas...

Skogsträdgårdar allt populärare odlingsform

En särskild nisch av regenerativt jordbruk är så kallade skogsträdgårdar. En skogsträdgård är en odling...

Antalet allvarliga skogsbränder kan öka snabbt

Världen riskerar att drabbas av många fler allvarliga skogsbränder på grund av klimatförändringar och hur...

Ett fönster mot själen – historien bakom den svartögda bönan

Black Eyed Peas – bara namnet ger en känsla av den amerikanska Södern, varma nätter...

Ny studie: Vilka målkonflikter uppstår när maten klimatbeskattas?

En klimatskatt på livsmedel kan minska matens klimatpåverkan med mer än 10 procent. Men en...

Jordbruksexporten allt viktigare för Brasiliens ekonomi

De storskaliga jordbruken har blivit allt viktigare för Brasiliens ekonomi. Men för att få bukt...

Gilla detta: