Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

V slutar med “köttskam” – men politiken för minskad köttkonsumtion ligger fast

Vänsterpartiet ska inte längre uppmana medborgarna att sluta flyga eller byta till växtbaserad kost. Men...

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen så att alla människor på...

Koldioxid kvar över 100 000 år

En del av den koldioxid vi människor släpper ut i atmosfären blir faktiskt kvar där...

Klimatsmarta menyer får stor effekt på köttkonsumtionen

Med hjälp av små förändringar på restaurangmenyer kan man åstadkomma stor skillnad. Det kan handla...

Förorenade kemikalier hotar Vättern

Köldmedierna i nya kylar, frysar och luftkonditioneringsanläggningar skulle vara mer miljövänliga. Men nu visar en...

Sveriges första kommersiella proteinfabrik invigs i Bjuv

Merparten av baljväxterna vi konsumerar är importerade, men nu har landets första kommersiella proteinfabrik startat...

Lång torka kan slå hårt mot Latinamerikas skördar

En långvarig torka kan leda till kraftigt minskade skördar i de största latinamerikanska jordbruksländerna Brasilien...

Läckage av antibiotika också en klimatfråga

Överdriven antibiotikaanvändning i exempelvis djurindustrin är inte bara en fråga om hälsa, djurvälfärd och lokala...

Fågelinfluensan fortsätter att skapa problem i stora delar av världen

Varianter av högpatogent fågelinfluensavirus fortsätter att spridas och orsakar dödlighet och tvingar fram massavlivningar i...

Gilla detta: