Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Växtbaserat Sverige: Detta krävs för omställningen till mer vego

Den genomsnittliga tillväxten för växtbaserade livsmedel har de senaste fem åren ökat med 15-30 procent...

Klimatkriser driver på migrationen till Mexiko

Fattigdom, våldsbrottslighet och klimatrelaterade problem gör att mängder av människor lämnar Centralamerika med målet att...

Förlusten av pollinatörer hotar ekosystemen – men lösningar finns

En lösning på bi-krisen är att öka variationen och minska storleken på åkrarna i odlingslandskapet...

MP och V: Sveriges köttkonsumtion måste minska

Genomsnittssvenskens köttkonsumtion har minskat för fjärde året i rad, men ligger fortfarande på ohållbart höga...

Indien överraskar med höjda klimatmål på COP26

Indiens premiärminister Narendra Modi tillkännagav vid COP26 flera nya klimatmål, som går längre än de...

Kommentar: Är USA redo att överge sina burgare?

USA:s befolkning beräknas i genomsnitt äta tre hamburgare i veckan. Frågan är om den annalkande...

Krönika: Låt Vegandagens budskap prägla ödesmötet i Glasgow!

Den internationella världsvegandagen sammanfaller i år med klimattoppmötet i Skottland. Nu är det viktigare än...

Protester bromsar frihandelsavtal mellan EU och Mercosur

Massiva protester från civilsamhällets organisationer har gjort att ratificeringen av frihandelsavtalet mellan EU och Sydamerikanska...

Undersökning: Skolmaten blir allt grönare

Andelen växtbaserad mat i landets skolkök ökar. Fyra av fem kommuner erbjuder minst ett vegetariskt...

Gilla detta: