Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Matföretag uppmanas agera i linje med utvecklingsmålen

Världens livsmedelsföretag måste agera för att matproduktionen ska bli mer hållbar och rättvis. Det konstateras...

Matsvinnshjältarna på Sopköket trotsade pandemin – “fick lägga om verksamheten helt”

Sopköket tar tillvara matsvinn från livsmedelsbutiker och producenter, och gör om det till smarrig mat...

Här är de bästa växtbaserade källorna till järn för kroppen

Den som väljer att äta en mer planetvänlig kost utan kött- och mejeriprodukter får se...

Klimatkrisen når matbordet – flera rapporter varnar för växtsjukdomar och minskade skördar

Inför FN-toppmötet om världens matsystem har det kommit en rad olika vetenskapliga rapporter som varnar...

Experter bevakar att FN:s mat-toppmöte leder till åtgärder

I veckan kommer företrädare för fler än 85 länder att slå fast sina ambitioner om...

Ålgräsängarna utanför Göteborg ska skyddas

Förutom att binda mycket kol är utgör de även hem till en mängd olika marina...

Förväntningar och kritik inför FN:s mat-toppmöte

Vissa experter menar att det toppmöte om världens livsmedelssystem som FN står värd för denna...

Missförhållanden vid slakterier mer regel än undantag

9 av 10 slakterier som har haft minst en kontroll av länsstyrelsen har brutit mot...

FN: Hundratals miljarder i bidrag till miljö- och hälsoskadlig matproduktion

90 procent av de subventioner som delas ut till jordbrukssektorn är skadliga för människors hälsa...

Gilla detta: