Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ledare: Kritiken mot taxonomin är välförtjänt – biobränslen inte långsiktigt hållbara

Förra veckan presenterades EU:s nya taxonomi som innebär grönt ljus för “hållbara investeringar” i bland...

Pandemin tvingar Delhis fattiga att återgå till smutsig energi

Coronakrisen har avslöjat många sidor av den omfattande fattigdomen i den indiska huvudstaden. En tydlig...

Analys: Världens rika länder skärper klimatmålen – ett viktigt steg på vägen

I veckan togs några mycket viktiga steg i kapplöpningen för att bromsa klimatkrisen. På Bidens...

Debatt: Svensk skogsindustri missbrukar skogen

Svensk skogsindustri brukar inte skog: den missbrukar skogen, vårt lands resurser och våra medborgares mångtusenåriga...

Klimatsmarta spisar stärker skyddet av mangroveträd

Genom en satsning för att minska skövlingen av mangroveträd kan befolkningarna i flera byar i...

Starkt stöd för vegopolitik i Nederländerna – pandemin en bidragande orsak

Nederländerna är ett av världens mest djurtäta länder och har länge tampats med konsekvenserna av...

Ny rapport: EU:s köttkonsumtion skövlar Amazonas regnskog

Även om Bolsonaro har uppmuntrat skövlingen, sker den utifrån efterfrågan av produkter från andra delar...

Egenproducerad biogas ett lyft för brasilianska bönder

Egenproducerad biogas ett lyft för brasilianska bönder Biogasanläggning på en liten bondgård i delstaten Pernambuco...

Barn gillar vegetariskt

Vegetarisk mat kan uppskattas även av barn. I den här artikeln skriver vi mer om...

Gilla detta: