Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Växtbaserat fortsätter att öka kraftigt i Europa

Växtbaserade alternativ till mjölk, kött och andra animalier fortsätter att uppvisa en stark tillväxt på...

Massivt matslöseri driver på klimatförändringar

Nästan en femtedel av all mat som köptes in av hushåll, restauranger och butiker i...

Krönika: Adukibönan, en upplyftande livskamrat

Allmänt utmattad och tömd på energi? Svårt att liksom landa på jorden igen efter en...

Argentina: Elproduktion med biomassa delar opinionen

Skogen är den främsta näringen i den fattiga regionen Chaco i Argentina. Frågan är dock...

Nu kommer den fossilfria e-gödseln – ska göra jordbruket klimatsmart

Idag produceras i stort sett all konstgödsel ur fossila källor, men det kan snart bli...

Recension av Enkla Kassen

För att komma igång med klimatsmart mat underlättar det mycket om det är enkelt. Det...

Studie: Klimatskatt med återbäring sänker utsläpp – och gynnar jordbrukare

För att ge riktig klimatnytta måste en klimatskatt på livsmedel kombineras med att intäkterna används...

3D-printad veganlax snart i europeiska matbutiker

Det är den österrikiska startupen Revo Foods som lanserat ett nytt växtbaserat alternativ till lax...

Mycket mer krävs för att nå Parisavtalet enligt FN

Världens länder måste genomföra betydligt tuffare åtgärder om målen i Parisavtalet ska kunna uppnås. Det...

Gilla detta: