Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ny studie: Stor skillnad på svenska och importerade baljväxter

Baljväxter förespråkas ofta som ett klimatsmart alternativ till animaliska proteiner som kött och ägg. Men...

Analys: Kött ger öppna landskap – är det bra?

Ännu på medeltiden kunde en ekorre hoppa från träd till träd i obruten följd ända...

Goda förutsättningar att kolinlagringsprojekt blir permanent

Jordbruksmarken har en stor potential att lagra kol, det vet vi. Men hur mycket? Och...

Starkt stöd för klimatåtgärder visar ny jättelik undersökning

Jorden befinner sig i ett klimatnödläge. Det uppger 64 procent av deltagarna i världens hittills...

Debatt: Solvärme skyddar skog

Med dagens teknik kan solvärme snabbt nå de volymer som behövs för att utan subventioner...

Vänsterpartiets pandemikrav: Avveckla djurindustrin!

Flera rapporter har visat hur miljöförstöring och industriell djurproduktion ökar risken för att nya smittsamma...

Minkindustrin på paus – men avelsdjuren blir kvar

Regeringen beslutade igår att förbjuda landets minkfarmare från att föda upp nya djur under 2021...

Fågelinfluensa hos Sveriges största äggproducent – avlivar över 1 miljon höns

Konstaterade fall av fågelinfluensa tvingar landets största äggproducent till en massavlivning av enorma proportioner. “Just...

Domstolsbeslut ger Biden chans att avveckla kolkraften snabbare

Biden-administrationen har fått en gyllene möjlighet att snabba på avvecklingen av kolkraften i USA. Detta...

Gilla detta: