Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Hur bryter vi dödläget för svenskodlade baljväxter?

Forskare menar det finns en stor potential att öka den inhemska produktionen, men det krävs...

Studie pekar på växters och svampars vikt

Lösningarna på många stora framtida utmaningar kan finnas bland växter och svampar, enligt en ny...

På resa genom en värld av slöseri – recension av “Svinnlandet”

Andreas Jakobsson har skrivit en bok om dumpstring som är en kombination av handbok och...

Krämig pasta med örtig zucchinikräm – 0.4 kg CO2e

Här kommer en lite spännande rätt som får krämighet från zucchini och grädde. Allt blandas...

Jättelik solpark invigd i Argentina

Nyligen började förnybar el från solparken Cauchari i Argentina att skickas ut i det nationella...

Ny studie: Konventionellt kött bör vara 40 procent dyrare

Kött och andra animalier bör beskattas hårdare för att kompensera för den klimatskada som dessa...

Klimatkrisen förvärras – rädda sig den som kan eller samarbeta?

Varför reagerar vi så olika på enorma samhällshotande kriser? Och hur ska vi tackla dem?...

Flera studier visar: Matsystemet driver på massutrotningen

Vi blir allt fler människor på jorden och våra matvanor blir allt mer resurskrävande. De...

Grönsaksodlare ställer om i coronatider

Coronapandemin har slagit hårt mot många företag, särskilt inom servicesektorn. Men genom gediget omställningsarbete har...

Gilla detta: