Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Klimatberäknade recept: Kantarellgryta med lingon och potatis – 0.2kg CO2e

Det här är en mustig gryta med linser och kantareller som smakar underbart av höst...

Ny studie: Stenmjöl på åkermark, en mirakelkur för klimatet?

Att sprida stenmjöl på åkermark har potentialen att suga upp hälften av EU:s årliga utsläpp...

Frysfacken lever – gör du?

Så länge vi maximerar löner istället för att korta normalarbetstiden så lär eget ägande fortsätta...

Insändare: Växtbaserad klimatomställning saknas i budgeten

I måndags presenterade finansminister Magdalena Andersson höstbudgeten. Vi har läst den och blir mycket oroade...

Krönika: Jakt på recept med gamla normer

Det var väl bara en tidsfråga innan AR, Augmented Reality, spel skulle hitta nya vägar...

Kan vätgas vara en nyckel till det fossilfria jordbruket?

Maskinerna är tunga och energislukande vilket gör dem svårare att elektrifiera än exempelvis personbilar. Samtidigt...

Fimpar och snus vanligaste skräpet i svenska städer – men fokus på engångsplast

60 ton skräp slängdes felaktigt under en junivecka i Sverige. Av detta skräp var merparten...

Debatt: Är det brist på svenska äpplen?

Är det brist på svenska äpplen? Tycker du om denna artikel? Stöd oss! Det känns...

Moder matjord del 2: Näring – jordbrukets fundament

Näringstillförseln är avgörande för ett fungerande jordbruk. Men det för också med sig flera svåra...

Gilla detta: