Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Regeringen bör stödja en växtbaserad planethälsodiet i offentlig måltidsverksamhet

På klimattoppmötet C40 i oktober i Köpenhamn skrev borgmästare för 14 städer inklusive Stockholm, New...

Vegotrenden stark i landets skolor

Köttfria dagar, vegonorm och helvegetariska skolor - Mat och Klimat listar årets gröna genombrott i...

75 år av veganism – från Watsons skrivbord till vegonorm

Att bli vegan, att leva helt utan animaliska produkter kan tyckas oöverstigligt för de flesta...

Ägg med gott samvete? Palle Nielsen berättar om familjens slaktfria hönsgård

Dekorerade ägghalvor är det enda animaliska inslaget på vårt julbord. Till och med några som...

Köttet glöms bort i den klimatpolitiska handlingsplanen

Den 17 december lanserades för första gången en klimatpolitisk handlingsplan för vårt land - ett...

Med miljön i fokus – Intervju med Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström

Kopplingen mellan mat och miljö är något som debatteras allt flitigare i vårt samhälle. Maten...

Forskargrupp lyckas odla tomater i salt jord

En femtedel av världens åkermark är försaltad, enligt FN, och det är ett problem som...

Gilla detta: