Mat och Klimat

INRIKES

Studie: Både människa och planet mår bättre av EAT-Lancetkosten

Forskare vid Lunds universitet har studerat EAT-Lancetkosten och tagit fram ett poängsystem som visar på...

Miljödebattens genombrott i Sverige

Rachel Carsons bok Tyst vår (1962) brukar sägas vara den bok som i första hand...

Vinnova ger miljonstöd till “Framtidens växtbaserade vardagsmat”

Vinnova är en myndighet med uppgift att stärka innovationsförmågan i Sverige. Nu delar de ut...

En tredjedel av svenskarna positiva till köttskatt

Klimatskatt på kött? Javisst, säger 30 procent av de tillfrågade i en ny undersökning. Resultaten...

Rapport: Klimatkrisen ökar risken för matrelaterade sjukdomar

Ett förändrat klimat med högre temperaturer och mer extremväder kan leda till att förekomsten av...

Trålgränsen flyttas ut för att skydda Östersjöns ekosystem

Efter att S ställt sig bakom beslutet står det nu klart att trålgränsen i Östersjön...

Växtbaserat Sverige: Detta krävs för omställningen till mer vego

Den genomsnittliga tillväxten för växtbaserade livsmedel har de senaste fem åren ökat med 15-30 procent...

Förlusten av pollinatörer hotar ekosystemen – men lösningar finns

En lösning på bi-krisen är att öka variationen och minska storleken på åkrarna i odlingslandskapet...

MP och V: Sveriges köttkonsumtion måste minska

Genomsnittssvenskens köttkonsumtion har minskat för fjärde året i rad, men ligger fortfarande på ohållbart höga...

Gilla detta: