Mat och Klimat

INRIKES

Förlusten av pollinatörer hotar ekosystemen – men lösningar finns

En lösning på bi-krisen är att öka variationen och minska storleken på åkrarna i odlingslandskapet...

MP och V: Sveriges köttkonsumtion måste minska

Genomsnittssvenskens köttkonsumtion har minskat för fjärde året i rad, men ligger fortfarande på ohållbart höga...

Undersökning: Skolmaten blir allt grönare

Andelen växtbaserad mat i landets skolkök ökar. Fyra av fem kommuner erbjuder minst ett vegetariskt...

Svenska kycklingfabriker bidrar till avskogning i Amazonas

Enorma mängder soja skeppas varje år från Sydamerika till EU för att föda de miljardtals...

Cashewkött och andra höstiga vegonyheter

En ny sorts vegokött gjort på restprodukter från cashewnöt lanseras nu brett i över 300...

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt Graden av exploatering av landets jordbruksmark har...

Sveriges största solfångarpark invigs i Härnösand

Nyligen invigdes Sveriges första koncentrerade solfångaranläggning i Härnösand. Parken levererar värme direkt till fjärrvärmenätet och...

Kommentar: Fossilindustrin vädrar morgonluft när elpriser stiger

Den senaste tidens höga elpriser i Europa har lett till att energibolaget Uniper tagit det...

Matsvinnshjältarna på Sopköket trotsade pandemin – “fick lägga om verksamheten helt”

Sopköket tar tillvara matsvinn från livsmedelsbutiker och producenter, och gör om det till smarrig mat...

Gilla detta: