Mat och Klimat

INRIKES

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt Graden av exploatering av landets jordbruksmark har...

Sveriges största solfångarpark invigs i Härnösand

Nyligen invigdes Sveriges första koncentrerade solfångaranläggning i Härnösand. Parken levererar värme direkt till fjärrvärmenätet och...

Kommentar: Fossilindustrin vädrar morgonluft när elpriser stiger

Den senaste tidens höga elpriser i Europa har lett till att energibolaget Uniper tagit det...

Matsvinnshjältarna på Sopköket trotsade pandemin – “fick lägga om verksamheten helt”

Sopköket tar tillvara matsvinn från livsmedelsbutiker och producenter, och gör om det till smarrig mat...

Ålgräsängarna utanför Göteborg ska skyddas

Förutom att binda mycket kol är utgör de även hem till en mängd olika marina...

Missförhållanden vid slakterier mer regel än undantag

9 av 10 slakterier som har haft minst en kontroll av länsstyrelsen har brutit mot...

Hemköp testar klimatguidning – Vill inspirera till en hållbar vardag

Butikskedjan Hemköp har tillsammans med forskningsinstitutet RISE tagit startat ett projekt för att hjälpa kunderna...

Ny forskning kan ge skjuts åt växtbaserade livsmedel

Så kallade nanofibriller gjorda på växtprotein kan bli en viktig ingrediens i framtidens köttsubstitut för...

Mer eko i vegohyllan – Naturskyddsföreningen kraftsamlar med ny eko-kampanj

Under augusti-september kampanjar Naturskyddsföreningen under parollen Eko för framtiden...

Gilla detta: