Mat och Klimat

INRIKES

Undersökning: Skolmaten blir allt grönare

Andelen växtbaserad mat i landets skolkök ökar. Fyra av fem kommuner erbjuder minst ett vegetariskt...

Svenska kycklingfabriker bidrar till avskogning i Amazonas

Enorma mängder soja skeppas varje år från Sydamerika till EU för att föda de miljardtals...

Cashewkött och andra höstiga vegonyheter

En ny sorts vegokött gjort på restprodukter från cashewnöt lanseras nu brett i över 300...

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt

Rapport: Exploateringen av jordbruksmark fortsätter i samma takt Graden av exploatering av landets jordbruksmark har...

Sveriges största solfångarpark invigs i Härnösand

Nyligen invigdes Sveriges första koncentrerade solfångaranläggning i Härnösand. Parken levererar värme direkt till fjärrvärmenätet och...

Kommentar: Fossilindustrin vädrar morgonluft när elpriser stiger

Den senaste tidens höga elpriser i Europa har lett till att energibolaget Uniper tagit det...

Matsvinnshjältarna på Sopköket trotsade pandemin – “fick lägga om verksamheten helt”

Sopköket tar tillvara matsvinn från livsmedelsbutiker och producenter, och gör om det till smarrig mat...

Ålgräsängarna utanför Göteborg ska skyddas

Förutom att binda mycket kol är utgör de även hem till en mängd olika marina...

Missförhållanden vid slakterier mer regel än undantag

9 av 10 slakterier som har haft minst en kontroll av länsstyrelsen har brutit mot...

Gilla detta: