Mat och Klimat

INRIKES

Hemköp testar klimatguidning – Vill inspirera till en hållbar vardag

Butikskedjan Hemköp har tillsammans med forskningsinstitutet RISE tagit startat ett projekt för att hjälpa kunderna...

Ny forskning kan ge skjuts åt växtbaserade livsmedel

Så kallade nanofibriller gjorda på växtprotein kan bli en viktig ingrediens i framtidens köttsubstitut för...

Mer eko i vegohyllan – Naturskyddsföreningen kraftsamlar med ny eko-kampanj

Under augusti-september kampanjar Naturskyddsföreningen under parollen Eko för framtiden...

Vad äter en minimalist? – Intervju med Hanna Bendz

Musikern och bloggaren Hanna Bendz berättar om sin övergång till minimalism, och hur det präglat...

Norska livsmedelsjätten Orkla storsatsar på svenskodlat vego

Livsmedelsjätten Orkla storsatsar på växtbaserade livsmedel och alternativa protein. Nu lanseras varumärket Naturli´ i Sverige...

Sverige utan landsbygdsminister – första gången på över 100 år

Det är näringsminister Ibrahim Baylan (S) som får överta frågor om skog, jordbruk och djurskydd...

Han får folk att investera i växtbaserat – “klimatfrågan en underliggande drivkraft”

En som tagit fasta på vegoboomen är Måns Ullerstam, grundare av det växtbaserade holdingbolaget Kale...

Solel och bakterier ger smarta proteiner

En ny typ av proteiner, gjorda med hjälp av solel, bakterier och infångad koldioxid närmar...

Förnybar el går knackigt på börsen – men nya bolag testar ändå lyckan

Förnybar energi var hett på aktiemarknaden 2020, men under 2021 har intresset för bolag som...

Gilla detta: