Mat och Klimat

INRIKES

Trots luftiga stall och moderna hjälpmedel – kor gladare utomhus

De framsteg och förbättringar som gjorts för korna i inomhusmiljö har fått flera stora aktörer...

Bästa tid att påverka är nu

Forskning visar att det är betydligt lättare att påverka människor när större förändringar sker i...

Lätt att göra rätt – Coops nya hållbarhetsapp pressar leverantörerna

Hur hållbar är matvaran du just plockat ned från butikshyllan? Scanna så får du se!...

Svamppionjärerna expanderar: Mycorena bygger proteinfabrik i Falkenberg

Flera tusen ton svampprotein till den svenska livsmedelsindustrin 2030. Det är målet för göteborgsbaserade uppstickaren...

De ska fånga in kolet ur luften – “motsvarar 40 miljoner träd”

För att klara klimatkrisen krävs mer än bara minskade utsläpp. På Nordic DAC group ser...

Barn gillar vegetariskt

Vegetarisk mat kan uppskattas även av barn. I den här artikeln skriver vi mer om...

Dafgårds storsatsar på vegan-chark – “vi kan inte fortsätta äta kött som idag”

Projekteringen för en ny anläggning för växtbaserad mat i Källby är i sin slutfas och...

Kolonilotter till havs? Den danska folkrörelsen når västkusten

Över 1 000 hobbyodlande danska havsbönder utmanar den konventionella bilden av hur matproduktion och odling...

Miljöpartiet först ut med djurpolitiskt program – fokus på djurens egenvärde

Miljöpartiets partistyrelse har i mars, som första svenska riksdagsparti, antagit ett brett djurpolitiskt program med...

Gilla detta: