Mat och Klimat

INRIKES

Upprop för mer vego i Göteborgs skolor – få kommuner har siffersatta mål

Ett medborgarförslag om minskat kött i stadens skolor har nått de 200 underskrifter som krävs...

Med Centerpartiet i kommunledningen minskar ekomaten

Andelen ekologisk mat som köps in till offentlig sektor minskar för första gången sedan mätningarna...

Debatt: Stoppa storföretagens stämningar

De så kallade frihandelsavtalen handlar mer om maktförskjutning än handel. Ska vi kunna ha en...

Återhämtning efter bottentrålningsförbud går snabbt – men inget förbud i sikte

Mat & Klimat har tidigare lyft de enorma problem som bottentrålning orsakar, både vad gäller...

Krav på ursprungsmärkning av kött på restauranger snart verklighet

Snart kan kravet på ursprungsmärkning av kött även komma att gälla för restaurangbranschen. Förslaget välkomnas...

Trots luftiga stall och moderna hjälpmedel – kor gladare utomhus

De framsteg och förbättringar som gjorts för korna i inomhusmiljö har fått flera stora aktörer...

Bästa tid att påverka är nu

Forskning visar att det är betydligt lättare att påverka människor när större förändringar sker i...

Lätt att göra rätt – Coops nya hållbarhetsapp pressar leverantörerna

Hur hållbar är matvaran du just plockat ned från butikshyllan? Scanna så får du se!...

Svamppionjärerna expanderar: Mycorena bygger proteinfabrik i Falkenberg

Flera tusen ton svampprotein till den svenska livsmedelsindustrin 2030. Det är målet för göteborgsbaserade uppstickaren...

Gilla detta: