Mat och Klimat

MILJÖ

“Klimatkvitton” på matbutiker ger resultat – Stor ökning av växtbaserat

Den norska e-matkedjan Oda ser ett kraftigt ökande intresse för grönsaker och växtbaserat sedan de...

Naturmark omvandlas till odlingsytor i en oroväckande fart

Under de senaste 20 åren har en miljon kvadratkilometer av jordens tidigare skogar och savanner...

Prisat stadsodlingsprojekt blir permanent – “enorm outnyttjad potential”

Stadsbonden Klara Hansson har tilldelats hållbarhetspriset 100% Cirkulärt för sitt arbete med en ekologisk stadsodling...

Köttindustrin orsakar över hundratusen dödsfall i Kina och USA – varje år

Kinas skenande köttkonsumtion har lett till farligt höga halter av partiklar och kväveföroreningar i luften...

Nederländernas nya väg – satsar 260 miljarder på att köpa ut landets massiva djurindustri

Det lilla tätbefolkade landet är EU:s största köttexportör och ett av världens djurtätaste länder, något...

Återkommande vattenbrist drabbar flera miljarder människor

Det finns beräkningar som visar att över hälften av jordens befolkning redan nu återkommande drabbas...

Världens fiskbestånd når nya bottennivåer – ländernas fiskepolitik döms ut

En tiondel av de globala fiskbestånden har kollapsat och runt hälften är överfiskade, visar en...

Nacka kommun inför certifiering för hållbar skolmat

Skolmatens betydelse för miljö och hälsa är ett ämne som engagerar många kostchefer runt om...

Studie: Både människa och planet mår bättre av EAT-Lancetkosten

Forskare vid Lunds universitet har studerat EAT-Lancetkosten och tagit fram ett poängsystem som visar på...

Gilla detta: